Apă şi canal pentru locuitorii din Licurici

Autorităţile publice locale din Licurici încearcă să obţină din nou fonduri europene pentru a introduce reţea de apă şi canalizare în satele componente. Primarul Liviu Doru Drăgulescu a precizat că studiul de fezabilitate privind această investiţie există încă din 2008 însă, deşi proiectul a fost declarat eligibil, acesta nu a primit finanţare.

Primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu, va încerca să obţină fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării pentru reţeaua de apă şi canal din localitate. Investiţia este una uriaşă, un milion de euro numai reţeaua de apă, spune primarul. ”Încercăm să depunem şi noi un proiect de apă şi canal. Nu avem apă şi canal acum în Licurici şi asta este problema prioritară a autorităţilor locale. Am făcut studiul de fezabilitate din 2008, am depus pe măsura 322 şi proiectul a fost eligibil, a avut mai multe componente, apă, canal, grădiniţă, drumuri, cămin cultural, un proiect foarte mare de aproape un milion de euro numai apa, comuna are peste 20 de kilometri de reţea apă. Canalizarea este obligatorie, nu vom primi fonduri pentru apă dacă nu ai şi studiul de fezabilitate pentru canalizare”, a spus primarul Liviu Doru Drăgulescu.

Comuna Licurici este printre puţinele localităţi care nu au încă sistem de alimentare cu apă. De altfel, la rectificarea din august, primăria Licurici a primit zero lei, iar acum întâmpină grave probleme cu plata asistenţilor şi a profesorilor. Primarul Drăgulescu a spus ieri că le-ar fi suficienţi 100.000 de lei să iese din acest impas economic, bani pe care îi aşteaptă la rectificarea de luna aceasta. ”În jur de 100.000 de lei ne-ar trebui să nu fie probleme cu salariile din primărie, asistenţii sociali, persoane cu handicap, învăţământ, tot ce înseamnă cheltuieli de sfârşit de an”, a spus Doru Liviu Drăgulescu, primarul din Licurici. 

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: