Încep preselecţiile pentru Festivalul “Maria Lătăreţu”

Interpreţii de muzică populară, dar şi începătorii în această meserie sunt aşteptaţi la preselecţii pentru Festivalul cântecului popular românesc „Maria Lătăreţu”, programat la începutul lunii noiembrie. Preselecţia concurenţilor din Gorj va avea loc în data de 20 octombrie. Dacă în anii trecuţi preselecţiile erau organizate de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, de această dată vor avea loc la Şcoala Populară de Artă.

Pasionaţii de muzică populară din Gorj trebuie să se pregătească pentru Festivalul cântecului popular românesc „Maria Lătăreţu”, asta pentru că se apropie primele preselecţii. „Primele preselecţii vor avea loc pe 20 octombrie, la Şcoala Populară de Artă, pentru că noi, în zilele de 20 şi 21 octombrie, suntem plecaţi la Bucureşti la TVR, la filmările emisiunii „O dată în viaţă”, vom merge cu dansatorii şi orchestra. În aceste condiţii, preselecţiile au loc la Şcoala Populară de Artă din cauză că trebuie un specialist care să aprecieze prestaţia interpreţilor. Practic, se hotărăşte cu cine merge Gorjul la acest festival”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Festivalul „Maria Lătăreţu” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16-35 de ani. Preselecţia finală a concurenţilor va fi realizată de către un juriu al cărui preşedinte va fi omul de televiziune Elise Stan. „Pe data de 9 noiembrie are loc preselecţia generală cu toţi participanţii din ţară. Atunci concurenţii vor fi apreciaţi de juriul naţional. Ca şi anul trecut, preşedinta juriului va fi Elise Stan. Vom avea o preselecţie foarte serioasă astfel încât competiţia să fie una foarte strânsă”, a mai precizat Porumbel. 

maria_lataretu_festival_targu_jiu

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: