Munceşte la 15 ani ca să-şi ajute bunicii

Un adolescent în vârstă de 15 ani din comuna Bolboşi, care a rămas orfan de tată în urmă cu mai bine de un an, reuşeşte să se descurce de unul singur. Băiatul este în grija bunicilor, asta după ce mama sa a plecat să locuiască în altă localitate, el nedorind să o urmeze. Cosmin Epure cântă la vioară la diverse evenimente din localitate, iar cu banii pe care îi câştigă cumpără cele necesare acasă.

Cosmin Leonard Epure din satul Ohaba, comuna Bolboşi, a fost încercat de soartă în luna aprilie 2014, atunci când omul pe care l-a iubit cel mai mult, tatăl său, a murit chiar în faţa sa, răpus fiind de pancreatită la doar 40 de ani. Tatăl său era violonist şi de la el a învăţat să mânuiască instrumentul cu care astăzi îşi câştigă pâinea. După decesul tatălui, mama sa a hotărât să se mute în comuna Fărcăşeşti, luând cu ea şi pe mezina familiei, o fetiţă de numai 6 anişori. Cosmin nu a vrut să părăsească casa părintească şi a rămas cu bunicii şi unchii săi.

cosmin_epure_bolbosi_1

Este elev în clasa a VIII-a la şcoala din localitate, iar în timpul liber cântă alături de alţi artişti locali la nunţi şi botezuri. Cu banii pe care îi câştigă îşi ajută bunicii să facă faţă cheltuielilor. Mai mult, a strâns circa 3000 de lei cu care a reuşit să-şi cumpere o vioară electronică. Adolescentul spune că vrea să urmeze studiile liceale din Târgu Jiu, la Liceul de Muzică. "Îmi place să cânt la vioară. Am învăţat să cânt de la tatăl meu. Cânt de la vârsta de 7 ani. Am fost instruit şi de un domn profesor din Motru. Mi-a fost foarte greu când mi-am pierdut tatăl, a murit chiar în faţa mea. Am încercat să mă descurc singur după ce mama a plecat la părinţii ei. N-am vrut să merg cu ea, am vrut să continui ce a lăsat tatăl meu. N-am putut să plec. Mă descurc singur, cânt la nunţi, la botezuri, chefuri când se ivesc şi astfel îmi pot cumpăra ce îmi doresc. Vreau să ajung un artist cunoscut, să cânt într-o formaţie şi poate într-un ansamblu. Vreau să urmez liceul de muzică", a spus Cosmin Leonard Epure.

A cumpărat lemne din banii munciţi de el

Cosmin este îngrijit de bunicii săi care au venituri modeste. Bunica speră să poată face faţă cheltuielilor o dată ce tânărul va urma cursurile liceale, mai ales că acest lucru va presupune cheltuieli suplimentare. "A cântat şi mi-a luat lemne, să am cu ce să încălzesc casa. E un băiat foarte cuminte. Ne-a dat bani recent de am putut să-i facem pomană fiului meu, la un an şi jumătate. Acum vrea să adune bani să-i facă o cruce frumoasă tatălui său. Ne ascultă, nu pleacă de acasă fără să ştim pe unde merge. Ne-am bucura să ajungă departe, să studieze. Sperăm să putem să facem faţă cheltuielilor atunci când va merge la liceu. Noi nu prea avem posibilităţi şi dacă va merge la Târgu Jiu ne va fi greu să ne descurcăm", a spus Elena Epure, bunica lui Cosmin.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: