Gorjeni blocaţi o zi pe aeroportul din Munchen

Doi bărbaţi din Târgu Jiu au stat luni, 12 octombrie, blocaţi pe un aeroport din Munchen preţ de aproape o zi. Eugen Chivu şi Cosmin Popescu, şoferi de meserie, voiau să ia avionul spre Manchester, de unde să preia un TIR, cei doi fiind angajaţi la o firmă de transport turcească. Compania aeriană a refuzat să îi preia pe motiv că nu aveau toate documentele în regulă. După ce au protestat vehement în faţa organelor de ordine şi a reprezentanţilor companiei aeriene, aceştia au fost lăsaţi să plece cu un alt avion, fără să suporte costuri suplimentare.

Cei doi gorjeni lucrează pentru o firmă din Turcia care i-a solicitat la Manchester pentru a prelua câte un TIR cu care să efectueze curse în Anglia, Franţa sau Germania. Compania le-a cumpărat bilete la Lufthansa, iar plecarea trebuia să aibă loc luni dimineaţa, la ora 8. Cosmin Popescu nu a fost lăsat să urce în avion, compania aeriană invocând faptul că nu seamănă semnătura de pe bilet cu semnătura din paşaport. Nici Eugen Chivu nu a mai urcat, deoarece Popescu era la prima cursă şi nu s-ar fi descurcat de unul singur.

Chivu spune că au fost discriminaţi pentru că sunt români şi că nimeni de la ambasadă nu s-a interesat de problema lor. "Am plecat din Târgu Jiu de o săptămână şi ceva. Mai sunt cu un coleg, am stat până acum în Austria, la patron acasă. Am luat bilete cu plecare din aeroportul din Munchen pentru Manchester şi ne-au dat jos că nu ştiu ce semnătură nu este în regulă. După ce a plecat avionul au spus că actele sunt ok. Stăm de 24 de ore aici, sunăm la ambasadă, la consulat şi nu reuşim să dăm de nimeni. Trebuia să mergem la Manchester să ne luăm camionul să lucrăm. Ne aşteaptă marţi acolo, să fim la serviciu. Am avut probleme cu compania aeriană şi cu sistemul acesta bolnav, când ne văd pe aici că suntem români, zic că suntem ţigani şi ne fac probleme. De asta ne-au dat jos, când te văd că eşti român zic că eşti ciurditor, ţigan", a spus Eugen Chivu.

Cei doi au reuşit într-un final să plece cu o cursă a aceleiaşi companii, dar cu mai bine de 12 ore întârziere. "Ne-au dat nişte bilete, şi-au cerut scuze cei de la Lufthansa şi vom pleca cu avionul de la ora 21. La 23 trebuie să fim la Manchester. Nu am mai plătit biletele. Am cerut să ne dea avocat, să vină translator, nu au vrut. Noi nu suntem reprezentaţi de ţară, ci de oameni care au alte interese. Suntem proştii care plătim taxe şi impozite şi atât. Până la urmă am făcut fotografii cu firma Lufthansa, am făcut scandal la poliţie, unde era un poliţist din Republica Moldova care vorbeşte româneşte. I-am convins până la urmă că nu exista niciun motiv să ne ţină blocaţi în aeroport", a precizat Eugen Chivu.  

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: