Târgu Jiu: Primul centru de colectare a deşeurilor electrice

Municipalitatea şi Asociaţia RoRec au inaugurat vineri la Târgu Jiu primul centru de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din Oltenia. Gorjenii au acum la dispoziţie un centru unde îşi pot depozita gratuit deşeurile electrice şi electronice care sunt extrem de dăunătoare mediului înconjurător.

Gorjenii care au aparatură electrică şi electronică degradată şi care îi încurcă prin gospodării pot apela la singurul centru de colectare din întreg judeţul. Centrul şi-a deschis porţile în zona CET şi colectează gratuit orice tip de aparatură electrică şi electronică defectă. ”Este al 30-lea centru pe ţară, este primul din judeţul Gorj şi primul din Oltenia. Ne-am dorit ca atât municipiul Târgu Jiu cât şi gorjenii să beneficieze de un serviciu la nivel european, acela care pune la dispoziţia cetăţenilor o modalitate de debarasare responsabilă de deşeurile electronice şi electrocasnice. Centrul presupune un serviciu gratuit de preluare a deşeurilor electrice şi electronice, este deschis marţea şi miercurea între orele 14.00 şi 16.00 şi sâmbăta între 10.00 şi 12.00”, a spus Alexandra Arnăutu, manager regional ReRec.

frigider_reciclat

Reprezentanţii asociaţiei spun că toate echipamentele care vor ajunge în centru vor fi descompuse în materii prime secundare care vor reintra în industrie. ”Preluăm deşeurile în orice condiţii, important este să nu ajungă în natură, să nu se scurgă toate aceste substanţe din ele şi e important să fie duse la un reciclator autorizat care să poată transforma prin descompunere în materii prime secundare, să reintre în industrie”, a spus Alexandra Arnăutu, manager regional RoRec.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: