Aparatură medicală pentru Maternitatea Târgu Jiu

Maternitatea din Târgu Jiu se numără printre cele 15 maternităţi din România care au fost dotate cu aparatură medicală în cadrul unui proiect susţinut de Apa Naturală Dorna. Conducerea maternităţii Târgu Jiu a primit din partea Fundaţiei „Salvaţi Copiii” trei aparate extrem de utile pentru investigaţiile nou-născuţilor în primele zile de viaţă. În prezent, la Maternitatea Târgu Jiu sunt îngrijiţi 20 de nou născuţi.

Fundaţia „Salvaţi copiii” a dotat cu aparatură medicală 15 maternităţi din România printre care şi maternitatea Târgu Jiu. Un aparat pentru determinarea bilirubinei, un aparat pentru determinarea hemoglobinei dar şi circuite pentru aparatul de susţinere a respiraţiei nou născutului, toate au ajuns în maternitatea din Târgu Jiu la începutul acestei luni. „Este vorba de un proiect pentru dotarea mai multor maternităţi din ţară, un proiect al Fundaţiei „Salvaţi Copiii” şi susţinut de Dorna. Ne-am numărat printre cele 15 maternităţi şi am primit un aparat pentru determinarea bilirubinei prin fotometrie transcutanată, un aparat pentru determinarea hemoglobinei prin micrometodă şi circuite pentru aparatul de susţinere a respiraţiei nou născutului cu probleme respiratorii. Pe secţie nu aveam cele două aparate şi sunt de mare utilitate pentru că ne ajută să depistăm anumite afecţiuni urgente”, a declarat Camelia Roman, şefa maternităţii Târgu Jiu.

În prezent, la maternitatea din Târgu Jiu sunt îngrijiţi 20 de nou născuţi. Conducerea maternităţii a precizat că la nivelul secţiei există şapte incubatoare performante, mese de reanimare, pompe de perfuzii, aparat de radiologie, monitoare cardio-respiratorii dar şi salteluţe pentru detectarea apneei. 

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: