Aparegio a preluat apa din Rânca. „Sunt puţini racordaţi”

Aparegio a reuşit să preia sistemul de alimentare cu apă şi canalizarea din staţiunea Rânca. Deja, câţiva salariaţi au ajuns în zona montană şi vor face o inventariere a investiţiilor de la acest capitol. În plus, pe listă vor fi aşezaţi şi utilizatorii din Rânca.

Autorizaţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost obţinută. Aparegio a urcat deja un modul la Rânca. Sunt trei salariaţi care vor face o inventariere a reţelei de apă, dar şi a proprietăţilor racordate la apă. „Cele două UAT-uri mai aveau obligaţia de a obţine autorizaţia de la Mediu pentru a putea prelua exploatarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Rânca. Au obţinut această autorizaţie în luna septembrie. Noi începem să ne organizăm, cu toate că e târziu acum. Vom face o inventariere a tot ceea ce este funcţional sau nefuncţional în Rânca. Ne angajăm să îmbunătăţim condiţiile atât cum vom putea. Am dus un modul acolo pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea. Vom face şi o inventariere a tuturor utilizatorilor din Rânca”, a transmis Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj.

Defecţiunile care vor fi constatate la sistemul de apă şi canalizare vor fi reparate pe banii primăriilor Baia de Fier şi Novaci, care administrează staţiunea Rânca. Aparegio are în plan să atragă şi fonduri europene pentru extinderea reţelei de apă. „Orice poate fi remediat. Nimic nu este de neînlocuit. Vom inventaria şi vom vedea partea care nu este funcţională. Vom vedea şi de ce costuri este nevoie. Atragerea de fonduri europene va fi făcută pe nişte extinderi şi reabilitări de conducte cu apă, nu pentru ceea ce s-a făcut acolo. Defecţiunile de acolo trebuie făcute pe banii celor două UAT-uri. Trebuie utilizatori în primul rând, ca să fie funcţională. Sunt puţini racordaţi”, a fost mesajul lui Pătrăşcoiu.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: