Aparegio, amendată pentru a facturat apă unei persoane neracordată la rețea

Melania Lera, candidatul PNL la primăria Baia de Fier, anunță prima reușită majoră în demersurile sale împotriva companiei Aparegio. Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului a decis să anuleze o factură emisă pe numele unui locuitor din Baia de Fier, care nu este racordată la rețeaua de apă. În plus, Aparegio a fost amendată pentru această eroare.

„După cum știți, am făcut mai multe demersuri pentru a clarifica situația apei în comuna noastră. Avem prima reușită în demersul nostru: Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului m-a înștiințat că va anula factura pe care Aparegio a emis-o pe numele unei consătence care nici măcar nu este racordată la rețeaua de apă. De asemenea, compania Aparegio a fost amendată” a anuntat Melania Lera.

Aceasta consideră că decizia reprezintă un precedent important și promite să continue lupta pentru anularea tuturor facturilor emise fără un contract semnat între părți, inclusiv facturi emise pe numele persoanelor decedate. „Acesta este o primă izbândă, un precedent pe care am reușit să-l obținem și vom merge mai departe cu anularea tuturor facturilor care au fost emise fără să fie contract semnat între părți. Facturi emise inclusiv pe numele persoanelor decedate,” a subliniat Lera.

Lera a criticat autoritățile locale pentru lipsa de suport acordată locuitorilor, acuzându-le că au predat serviciul de apă din comună operatorului Aparegio fără o dezbatere publică minimă. „În Baia de Fier, primăria este cea care a semnat primul contract cu Aparegio. Noi, ceilalți, nu ne dorim să avem contact cu o firmă care ne ia mulți bani și nu ne dă apă potabilă. Din păcate, localnicii nu au niciun suport din partea autorităților locale, cele care au predat apa din comună operatorului Aparegio fără o minimă dezbatere”, a explicat ea.

Melania Lera promite să continue demersurile pentru a demonstra abuzurile comise de Aparegio și pentru a proteja drepturile locuitorilor din Baia de Fier. „Voi continua demersul pentru a demonstra abuzul Aparegio” a încheiat candidatul PNL.

Locuitorii din Baia de Fier refuza sa semneze contractele cu Aparegio, deoarece nu furnizează apa potabila și prețurile sunt foarte mari. În plus, ei acuza actuala conducere a primăriei - primarul Dumitru Turbăceanu și viceprimarul Dan Panduru- ca au predat rețeaua de apa a comunei fără o dezbatere.

foto: Melania Lera

Galerie foto


Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: