Manu Tomescu spune că salariații vor lua banii de vacanță pe rând

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este supărat pe faptul că regulamentul pentru acordarea voucherelor de vacanță nu a fost întocmit, deși în contractul colectiv de muncă scrie că acestea se acordă după 1 mai. “Trebuie făcut un regulament de acordare a acestor vouchere, pentru că administrația nu are posibilitatea să le încarce la toți cei 13.000 de salariați începând de luna aceasta. Cred că se va ajunge la un consens, în sensul ca salariații să beneficieze de această sumă când intră în concediu. Discuțiile trebuie concretizate într-un regulament clar, care să treacă prin comisia mixtă”, a spus Tomescu la Sud FM.

CE Oltenia a dat în această săptămână primele de 1 mai și nu ar avea resurse să dea banii de vacanță în același timp pentru toți angajații. “Dacă un salariat pleacă în concediu în luna iunie, face cu câteva zile înainte o cerere către biroul Personal, iar cardul electronic îi va fi încărcat cu suma respectivă. Așa scapă și administrația de o povară financiară în plus, pentru că s-ar întinde pe tot parcursul verii și nu ar trebui să le încarce pe toate deodată”, a mai spus Tomescu.

Acesta susține că a primit asigurări din partea unui membru al Directoratului că ședința comisiei mixte va fi cel mai târziu săptămâna viitoare. “Și eu sunt supărat, pentru că acest regulament trebuia să fie făcut până acum”, a concluzionat liderul sindical.

Vizualizări: 4,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: