Apel către donatorii de plasmă convalescentă

Persoanele infectate cu noul coronavirus și vindecate ulterior sunt rugate să vină la Centrul de Transfuzii Sanguină din municipiul Târgu Jiu pentru a face o faptă bună. Plasma este recoltată de la cei vindecați, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru cei  care se află în stare gravă pe patul de spital.

Plasma preluată de la oamenii infectați și vindecați de Covid este folosită pentru unul din tratamentele experimentale în întreaga lume. Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, face un nou apel către toți cei care pot dona plasmă, salvându-i pe cei care se află în stare critică din cauza coronavirusului.

”Din păcate, cazurile grave sunt din ce în ce mai multe și, în anumite condiții, în general familiile sunt cele care se implică în salvarea rudei care are nevoie de această plasmă. Chiar dacă este experimental, poate ajuta această donare. Astfel, îi rugăm să vină să doneze, mai ales pe cei care pot”, a spus șefa centrului, Călina Căluțoiu.

Donatorii beneficiază și de un set complet de analize medicale, dar și de alte beneficii, fiind vorba despre o zi liberă de la serviciu ori bonuri valorice.

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: