Bani pentru liceenii care vor să învețe o meserie

Autoritățile din Rovinari au făcut rost de bani ca să ajute tinerii din oraș să învețe o meserie. Edilul Robert Filip a anunțat că a atras aproximativ o jumătate de milion de euro, bani ce se vor duce exclusiv pentru formarea liceenilor care vor să învețe o meserie și să-și găsească un job în producție odată ce vor absolvi liceul.

În primă fază, liceenii vor face practică la fabricile din Rovinari, vor primi și diurnă, vor învăța o meserie, iar după ce vor termina școala se vor putea angaja direct în producție. “Avem un proiect de o jumătate de milion de euro prin care luăm toți copiii de la liceu și îi băgăm în proiect cu fabrica, în parteneriat și îi plătim pe cei care îi curtează de acum, le dăm diurnă la copii și îi stimulăm ca atunci când ies din școală să intre direct în producție, să-i învățăm lucruri pe care ei nu le învață, că avem școli unde se face biochimie. Avem foarte multe materii care nu sunt folositoare la nimic și ne gândim să investim o dată în partea de educație, o dată în partea de infrastructură, să avem platforme, utilități să îi primim pe acești oameni ca să creeze locurile de muncă și totodată stimulăm și investiții mult mai mari”, a declarat primarul Robert Filip.

În plus, primarul a anunțat că vrea să convingă și alți edili din localitățile învecinate să facă proiecte comune ca să poată accesa fonduri europene. Canii ar putea fi folosiți pentru achiziționarea de autobuze, susține edilul, care să transporte gratuit angajații fabricilor din oraș. „Ne gândim să îi luăm și pe ceilalți primari, să cumpărăm autobuze, să aducem oamenii gratuit la muncă. Să încercăm să ridicăm un pic și salarizarea”, a mai spus edilul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: