APEL CĂTRE SALARIAŢII C.E.OLTENIA

GRUPUL DE INIȚIATIVĂ AL CREĂRII SINDICATULUI "TUDOR VLADIMIRESCU" DIN COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA

APEL CĂTRE SALARIAŢII C.E.OLTENIA

- După Consiliul de Coordonare al FNME de la Petroșani, unde s-a luat decizia înfiinţării unui sindicat majoritar , s-au " separat " apele în cadrul sindicatelor componente.

- Astfel, liderii de sindicat care au avut în anul 2013 o atitudine critică împotriva conducerii C.E.O sunt în continuare pentru apărarea intereselor salariaților, iar cei care au fost "pro "administrație sau atitudine "struţ" au făcut mişcarea de creare a unei entități în jurul unei persoane cu trecut sindical și politic controversat.

- Intenția de creare a unui sindicat în bazinul minier Rovinari și Termocentrala Rovinari a apărut după ce am constatat că restul sindicatelor au început să aibă o atitudine docile față de administrație în sensul că la toate întâlnirile administrație sindicate din ultima jumătate a anului 2013 discuțiile erau duse de către președintele comisiei paritare către un compromis total cu administrația, în sensul că salariații trebuiau să înţeleagă situația grea managerială a companiei în schimbul păstrării doar a locurilor de muncă. După cum ați văzut, prin rectificarea bugetară minusul de venituri din anul 2013 s-a reflectat numai în diminuarea veniturilor salariaților și nu în cele ale Directoratului C.E.O.

- Principiul de bază în crearea acestui nou sindicat am considerat și considerăm că, din structurile sale de conducere nu trebuie să mai facă parte Marin Condescu și Ion Rușet, iar alegerile de la nivel de bază şi până la vârful sindicatului să fie alegeri universale, întrucât în multe sindicate din bazinul minier Rovinari și Termocentrala Rovinari alegerile au fost și pană în prezent universale.

- Al doilea principiu considerăm că, la fel ca și până în prezent sindicatul nou constituit nu trebuie să facă jocurile nici unui partid politic, fapt ce regretabil s-a întâmplat în alte zone miniere și energetice din Oltenia.

- Al treilea principiu este acela că, pentru negocierile ulterioare cu administrația nu mai trebuie să se pornească de la ideea că administratorul dă ce dorește salariaților, și considerăm că rezultatele muncii salariaților trebuie împărțite corect acestora.

- Grupul de inițiativă al acestui nou sindicat consideră că, important este în primul rând discuția cu membri de sindicat, și nu redactarea imediată a unui statut care să prevadă cum se împart posturile .

Pîrvulescu Dumitru           Mitrescu Constantin

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: