Apele Române Gorj confirmă: IDP a furat balastul de la Crasna

Furtul de la Crasna de pe râul Sunătoarea îi are ca protagonişti tot pe cei de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj. Acest lucru a fost confirmat chiar de către directorul Serviciului de Gospodărirea Apelor (SGA) Gorj, Theodor Popescu.

Săptămâna trecută Serviciul de Gospodărirea Apelor Gorj a fost sesizat de către un cetăţean din Crasna, cu privire la faptul că de pe albia râului Sunătoare a fost furat balast. Omul a şi indicat făptaşii. Spusele omului s-au adeverit. Specialiştii din cadrul SGA Gorj au constituit o comisie ce s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica cele spuse de cetăţean. Atunci au constatat că au fost furaţi 700 de m3 de balast, creând un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei unităţii. Cercetările efectuate au scos la iveală faptul că cei care au extras balast din albia râului Sunătoarea au fost cei de la IDP Gorj. întrebaţi despre acest lucru, reprezentanţii societăţii au explicat faptul că totul s-a făcut cu ştiinţa autorităţilor locale de la Crasna, în sprijinul comunităţii locale. „În zonă au avut loc alunecări de teren şi a fost nevoie de balast pentru consolidarea unor zone. Autorităţile locale de acolo au cerut sprijinul IDP- ului, care a luat balast de pe Sunătoarea, fără să ne mai anunţe şi pe noi de acest lucru. Oamenii au observat acest lucru şi ne-au sesizat. Am vorbit şi cu cei de la primărie şi cu cei de la IDP şi ne-au spus că era vorba despre o situaţie urgentă, de aceea au procedat în acest fel. Oricum dacă este vorba de autorităţile locale, acestea au voie să ia balast de pe albiile râurilor pe care le administrează, gratuit, dar nu o cantitate atât de mare”, susţine Theodor Popescu, directorul SGA Gorj.

În această situaţie IDP- ul este bun de plată, aceştia trebuind să le plătească celor de la Ape cele peste 40 de milioane de lei vechi, cât face balastul cărat.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: