PSD şi PDL trag în continuare "hăis" şi "cea" în Gorj

 Cele două partide care conduc, teoretic, judeţul, de la începutul anului, vor trebui să ajungă la o înţelegere în privinţa împărţirii posturilor de conducere din Gorj, cel puţin din punct de vedere al democrat-liberalilor. Social-democraţii condiţionează în continuare reluarea negocierilor de schimbarea şefilor din minerit, asta deşi în aproape toate judeţele din ţară PSD şi PDL au găsit formule de compromis prin care să guverneze împreună.

Liderul democrat-liberal Cosmin Popescu spune că situaţia de la Gorj a fost discutată la nivel central de coaliţia de guvernământ, iar celor două partide din judeţ li s-a cerut să ajungă cât mai repede la o înţelegere. Şeful PDL Gorj spune că, în acest context, el şi colegii săi sunt dispuşi să se aşeze oricând la masa negocierilor. Popescu afirmă că îl aşteaptă pe Florin Cârciumaru la discuţii până la sfârşitul acestei zile, pentru că, de mâine încolo, democrat-liberalii doresc să îşi nominalizeze şi ei proprii reprezentanţi la posturile de conducere. "Avem un protocol semnat pe 11 ianuarie, el trebuie doar recunoscut. Noi, Teleormanul şi Vasluiul am mai rămas în situaţia aceasta. La centru s-a discutat despre situaţia de la Gorj şi nouă ni s-a transmis prin domnul Gheorghe Flutur că vom avea negocieri cu PSD până cel mai târziu marţi. Ni s-a spus clar că în niciun caz nu vom avea directori puşi în funcţie de culoarea politică a unui ministru", afirmă Popescu.
 Florin Cârciumaru declara săptămâna trecută în PSD a fost adoptată decizia prin care membrii partidului să fie numiţi în funcţie de ministere, acolo unde social-democraţii nu se înţeleg cu partenerii de la PDL. Liderul PSD Gorj nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia nou creată. Anterior, Cârciumaru a declarat de mai multe ori că este gata să reia dialogul cu PDL, însă alţi colegi de partid de-ai săi au blocat negocierile în permanenţă. PSD şi PDL Gorj au semnat un protocol de colaborare şi de împărţire a funcţiilor politice încă din 11 ianuarie, însă social-democraţii au denunţat documentul a doua zi pe motiv că doreau o altă împărţire a posturilor din minerit şi energie.
 Ideea respectivă este susţinută în continuare de Ion Călinoiu, primvicepreşedintele PSD Gorj spunând că nici nu încape vorbă pentru eventuale discuţii zilele acestea. "Cosmin Popescu să se hotărască ce protocol vrea să respecte că dacă el negociază cu noi unul, iar Ionel Manţog are pentru minerit şi energie altul atunci nici noi nu discutăm. Cosmin să se hotărască şi dacă e el preşedinte şi să preia el discuţiile pentru că trebuie să ştim şi noi lucrul acesta. În privinţa protocolului, acesta se aplică de la minerit în jos. Întâi lămurim chestiunile din minerit şi energie şi apoi trecem la posturile din judeţ. Dacă nu, mergem pe ministere şi gata", spune Ion Călinoiu. Liderul social-democrat face aceste afirmaţii în ciuda faptului că ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat chiar la Târgu Jiu în urmă cu o lună că a făcut numirile în minerit şi energie cu acceptul mai marilor PSD Gorj şi că în cele două domenii de activitate nu se mai schimbă nimic. 
 Social-democraţii au tot sperat de la începutul anului că îi vor schimba pe actualii şefi instalaţi de Videanu, însă, deocamdată, singurul lucru pe care l-au obţinut a fost prelungirea coabitării cu PNL la diferite instituţii, mai ales la Consiliul Judeţean.


Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: