Un Parc Industrial la Turceni poate ajuta Gorjul

Claudiu Preoteasa recomandă autorităţilor din Gorj să înfiinţeze un parc industrial în zona de sud a judeţului pentru a profita de venirea concernului Ford la Craiova. Cam asta este concluzia la care a ajuns gorjeanul promovat înainte de Paşte ca vicepreşedinte la Agenţia Română pentru Investiţii Străine, locaţia considerată oportună fiind Turceniul.

Adjunctul de la ARIS spune că el poate să le recomande oamenilor de afaceri să vină şi să îşi deschidă firme în Gorj, dar oportunităţile pe care le oferă judeţul nu sunt valorificate pe deplin de către autorităţi. Gorjeanul care are rang de subsecretar de stat spune că existe firme interesate de colaborările cu Ford şi doar de autorităţile din judeţ depinde cum vor valorifica oportunităţile respective. Claudiu Preoteasa apreciază că zona termocentralei Turceni se pretează cel mai bine pentru realizarea unui parc industrial în sudul judeţului. Zona respectivă dispune de acces la infrastructura necesară derulării unor afaceri care să aibă legătură cu Ford, adjunctul de la Agenţia Română de Investiţii Străine spunând că Turceniul poate să profite din plin de viitoarea dezvoltare a Craiovei. 
 În plus, Preoteasa apreciază că posibila construire a Autostrăzii Sudului, promisă de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, poate constitui un avantaj în plus pentru realizarea unui parc industrial la Turceni. Gorjul are de câţiva ani un Parc Industrial la Bumbeşti-Jiu, însă, cu excepţia concernului Pirelli, aici nu au venit decât câteva firme de mică anvergură. Preoteasa spune că zona nici nu va atrage investitori pentru investiţia Ford pentru că este foarte departe de Craiova, iar drumurile de acces sunt, cel puţin pentru moment, de proastă calitate. Într-un interviu acordat pentru o publicaţie centrală de profil, Preoteasa menţionează că Gorjul este printre judeţele pe care le recomandă cu căldură oamenilor de afaceri interesaţi de derularea unor afaceri în România. Regretul gorjeanului este însă că în zona Turceni nu există nimic amenajat pentru ca oamenii de afaceri să vină şi să vadă dacă îşi pot orienta afacerile aici sau nu.
 "Trebuie să facem în acest sens pentru că ne uităm cu invidie la zone ca Timişoara, Arad, Oradea sau Braşov, dar ei acolo au şi câte 4-5 parcuri industriale. Noi ce le putem oferi celor care ar putea investi în Gorj? Drumurile ştim cu toţii cum sunt, parcurile industriale sunt la nivel de unu şi acela extrem de departe de zona de sud a judeţului. De fapt, la noi, activitatea industrială este locată pe partea de nord, iar acum, cu venirea celor de la Ford la Craiova, avem o şansă nesperată pentru a dezvolta zona de sud. De altfel, România are nevoie de astfel de parcuri industriale pentru a se dezvolta. Acum e criză şi vorbim doar despre asta, dar eu vă spun că avem oportunităţi pe care, dacă le valorificăm în timp util, putem să ieşim cu fruntea sus din situaţia aceasta grea. Totul depinde însă şi de cum se mişcă autorităţile de la Gorj pentru că în reuşita unui astfel de demers este nevoie de oameni cu responsabilităţi care să se implice în demararea unor astfel de proiecte", ne-a menţionat Preoteasa.


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: