Aproape 20 de muncitori intoxicaţi alimentar la mănăstirea Lainici

Agitaţie enormă miercuri seara printre angajaţii staţiilor de salvare de la Târgu Jiu şi Petroşani, unde s-a dat alarma după ce 20 de muncitori care lucrau la mănăstirea Lainici au reclamat că au stări de vomă şi nu se simt deloc bine. Medicii de pe ambulanţă s-au mişcat extrem de repede şi au reuşit să îi trateze la timp pe cei deveniţi pacienţi, Direcţia de Sănătate Publică încercând acum să afle ce anume a provocat îmbolnăvirea în masă a persoanelor respective. 

 Muncitorii de la Lainici au sunat la 112 şi au reclamat stări de vomă, febră, diaree, dureri de burtă, adică aproape toate necazurile pe care le trăieşte cineva atunci când consumă produse alimentare stricate. Muncitorii nu ştiau de la ce li se trage durerea, dar toţi spuneau că mâncarea fierbinte şi căldura de peste zi s-ar putea să îi fi doborât aşa de brusc. Unii s-au plâns că aveau dureri abdominale încă de marţi. "De marţi m-a durut burta, dar am crezut că îmi trece, Din păcate acum m-a durut şi mai rău şi nu doar pe mine. Am mâncat ciorbă fierbinte de porc şi am băut apă rece, cred că asta e de vină", spunea unul dintre pacienţii aduşi la spitalul din Târgu Jiu.
 La secţia de boli infecţioase au ajuns 6 persoane, în Valea Jiului fiind duşi vreo 15 bărbaţi. Aceştia au fost transportaţi cu ambulanţe ale spitalului din Petroşani, dar şi cu maşini ale mănăstirii Lainici. Toţi au povestit despre meniurile din ultimele zile, meniuri bazate pe macaroane cu brânză, unt cu dulceaţă sau ciorbă fierbinte de porc şi apă foarte rece. În Valea Jiului cei mai mulţi dintre pacienţi au fost duşi în cele din urmă la spitalul din Vulcan, acolo unde există o secţie de boli infecţioase, o parte dintre aceştia externându-se ieri. La Târgu Jiu, pacienţii au fost duşi la boli infecţioase, după ce anterior trecuseră prin spitalul de la Sadu.

 Medicii dau vina pe brânza prea sărată

 Dr Valeria Popa a fost de gardă atunci când în curtea spitalului au venit 5 ambulanţe în acelaşi timp, după investigarea pacienţilor aduşi de la Lainici ea declarând că înclina să creadă că nu ciorba fierbinte de porc ar fi de vină, ci, cel mai probabil, brânza foarte sărată. "Este un focar de toxiinfecţie alimentară înregistrat printre muncitorii care lucrau acolo la diferite munci în incinta mănăstirii. Din ce mi-au povestit dumnealor, au servit marţi brânză foarte sărată, măsline, de asemenea, sărate şi ciorbă fierbinte de porc. Brânza sărată poate fi incriminată pentru stafilococul care a produs această toxiinfecţie alimentară. Din cei şase pacienţi, unul este într-o stare un pic mai bună, iar la alţi patru vă pot spune că starea lor nu este extraordinar de bună. Sunt perfuzaţi toţi şi vor rămâne sub supravegherea noastră", a menţionat medicul.
 Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi-a trimis ieri reprezentanţii la mănăstire pentru a afla ce anume s-ar fi putut întâmpla miercuri pentru ca 20 de oameni să aibă nevoie de internare în acelaşi timp. Primele concluzii pe această temă ar putea fi făcute publice azi, deşi autorităţile sunt destul de discrete pe această temă pentru că, în fond, gândul acestora este la imaginea lăcaşului de cult, mănăstirea fiind greu încercată şi la începutul anului, când un incendiu a izbucnit la chiliile călugărilor, o persoană decedând atunci.


Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: