Aproape o sută de gorjeni au rămas fără permis auto

Polițiștii rutieri gorjeni au desfășurat în perioada 4-6 iunie acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legal admisă și de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 426 de sancțiuni contravenționale, din care 263 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducere sub influența alcoolului și 15 pentru depășire interzisă, în valoare totală de peste 90.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost reținute 93 de permise de conducere, retrase 20 certificate de înmatriculare, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest, a transmis IPJ Gorj.

Controale au fost și pe 7 iunie, în intervalul orar 06.00-09.00, fiind verificată legalitatea transportului public de persoane.

“Cu aceasta ocazie au fost controlate 96 de autovehicule, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, OG 15/ 2002, privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România si Legea 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu amenzi in valoare de peste 6.000 de lei”, a mai comunicat IPJ Gorj.

Totodată, au fost reținute un certificat de înmatriculare si 2 plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Vizualizări: 3,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: