Aproape toți angajații Inspectoratului Școlar se vaccinează contra Covid 19

Dacă nici jumătate dintre profesorii din Gorj nu intenționează să se vaccineze anti-Covid, salariații Inspectoratului Școlar Județean își doresc să primească serul. Peste 70% dintre angajații instituției și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

„Nu toți profesorii își doresc să se vaccineze. Sunt în jur de 41%. Personalul auxiliar, aproximativ 37%. Și noi, la Inspectoratul Școlar, am fost întrebați și ne-am trecut în tabel cei care dorim să ne vaccinăm. Suntem 75% din salariați din personalul Inspectoratul Școlar care ne dorim să fim vaccinați”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Profesorii care au anunțat că nu vor să se vaccineze se tem de posibile reacții adverse și spun că vor să vadă dacă acestea se vor manifesta la colegii care vor fi imunizați.

„La Inspectoratul Școlar, suntem 40 de oameni. 10 dintre aceștia nu își doresc să se vaccineze. Procentul este destul de mare. Eu, personal, nu cunosc motivul pentru care profesorii sunt reticenți. Poate mai au diverse boli și se tem ca acest vaccin să nu interfereze cu afecțiunile lor medicale. Poate au niște preconcenpții în legătură cu orice vaccin. Nimeni nu îi trage la răspundere, să-i întrebe de ce nu vor să se vaccineze pentru că este o opinie personală și nu putem să ne certăm cu ei. Părerea ar fi că mai așteaptă să vadă dacă mai există reacții adverse la colegii lor. Eu, una, mă vaccinez”, a mai spus Dana Constantinescu, la Impact TV.

Profesorii nu au fost încă programați pentru vaccinare. Fiecare școală se ocupă de programarea angajaților săi. 

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: