Aprobare guvernamentală pentru redeschiderea carierei Stejaru

Cariera din satul Stejaru, comuna Roşia de Amaradia, a obţinut în urma demersurilor făcute de autorităţile locale aprobare guvernamentală pentru redeschidere!

Cariera Stejaru se afla în conservare de aproximativ zece ani, iar de patru ani sunt făcute demersuri pentru redeschidere, dar fără succes. Întâlnirea de săptămâna trecută de la Rânca însă că a fost decisivă, spune primarul Liviu Cotojman. “Facem demersuri de 3-4 ani pentru a obţine aprobare de redeschidere, dar nu am reuşit. Cu siguranţă decisivă a fost întâlnirea de la Rânca. Astfel vom avea activitate şi în acest sector minier”, a declarat primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Locuri de muncă salvate

Rezerva de cărbune ajungea numai pentru maximum doi ani, însă acum, după ce cariera va fi redeschisă, durata de viaţă s-a prelungit cu 20 de ani. “Dacă nu obţineam aprobarea guvernamentală, cei aproximativ 100 de oameni care lucrează aici îşi pierdeau locul de muncă, deoarece în maximum doi ani trebuia închisă. Acum putem exploata încă 18-20 de ani. Asta înseamnă că locurile de muncă vor fi păstrate şi se vor mai face şi angajări”, a mai spus Liviu Cotojman.

Cariera de la Stejaru este singura unitate din ţară care a obţinut o astfel de aprobare guvernamentală, după anii 90.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: