Aproximativ 50 de poștași din Gorj vor fi disponibilizați

Disponibilizările anunțate de Compania Națională Poșta Română nu au ocolit județul Gorj. Din cei 3.500 de poștași care vor pleca acasă, aproximativ 50 sunt din Gorj.

Pe lista celor care trebuie să plece acasă se aflau inițial 70 de poștași, însă sindicatele au reușit să reducă numărul disponibilizaților la 50. Mai mult decât atât, nu se vor aplica de prima dată criteriile de disponibilizare și vor pleca primii cei care doresc acest lucru, iar apoi se vor aplica testări profesionale la toți salariații. În urma acestora se vor stabili persoanele care vor fi concediate cu salarii compensatorii. „Am reușit în urma negocierilor să reducem numărul disponibilizărilor de la 70 la 50 de persoane și în primă fază să plece cei care doresc acest lucru. Cei concediați vor primii între 3 și 30 de salarii compensatorii în funcție de vechime. Un salariu compensatoriu este de aproximativ 1.000 de lei, dar variază și acesta în funcție de vechime. Este posibil să se închidă și un oficiu poștal din Municipiul Târgu-Jiu”, a declarat Mircea Bliduț, lider de sindicat Poșta Română.

Acest val de disponibilizări va da peste cap activitatea poștală mai ales că în acest moment multe comune din Gorj duc lipsă de poștași. Această situație se poate agrava și sunt mari șanse ca și alte localități din Gorj să aibă probleme de acest gen.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: