OPSPI: Nu sunt discuţii despre privatizarea CE Oltenia!

„Nu sunt discuţii despre privatizarea majoritară a Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Gabriel Dumitraşcu, membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia şi „şeful privatizărilor“ din România. Scrisoarea de intenţie ce va fi semnată de FMI şi Guvern va lămuri această problemă.

Gabriel Dumitraşcu, directorul Oficiului Participaţiilor Statutului şi Privatizărilor în Industrie (OPSPI), a declarat pentru Pandurul că nu se discută despre privatizarea majoritară a CE Oltenia. Zvonul a pornit de la un document publicat de Agenţia de presă Mediafax, în care neprivatizarea majoritară a companiei era trecută la restanţe, de către Guvernul Ponta. „E un zvon. Nu ştiu cine l-a lansat. Nu are nici un suport faptic. Niciodată în ultima vreme nu s-a discutat acest aspect. Din ianuarie încoace, de la ultima scrisoare de intenţie, nu s-a mai discutat despre privatizarea majoritară la Oltenia“, a explicat Gabriel Dumitraşcu, recent selectat în postul de supraveghetor al companiei.

Două erau motivele pentru care CE Oltenia ar putea fi privatizat, înregistrarea unor pierderi şi lipsa fondurilor pentru modernizările grupurilor, dar ambele sunt excluse de conducere. Informaţia privind privatizarea a fost negată şi de conducerea CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel dând asigurări că societatea este pe profit. În plus, pe site-ul oficial al CE Oltenia au fost publicate investiţiile de mediu ale firmei şi sursele de finanţare, dorind să se demonstreze că societatea nu are nevoie de bani pentru retehnologizări, pentru că îi are deja.

SURSE

CE Oltenia se află acum în pregătirile pentru listarea la bursă a 15% din acţiuni, prin aport de capital. Dar, surse spun că Oltenia ar putea fi privatizat puţin câte puţin. 15% anul acesta, 15% la anul până când statul va rămâne acţionar minoritar.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: