Aproximativ 60 de accidente de muncă, în nouă luni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a înregistrat un număr de 59 de accidente de muncă în perioada ianuarie-septembrie 2010. În urma acestora, 54 de persoane au rămas în incapacitate temporară de muncă, iar alte 5 au decedat. Cauzele principale de producere a accidentelor de muncă au fost: neutilizarea echipamentului individual de protecţia muncii, neefectuarea în timp util a unor operaţii indispensabile securităţii muncii, nerespectarea instrucţiunilor specifice de lucru şi căderea de la înălţime sau de la acelaşi nivel. (D.M.)

PE SCURT:

Firmă de confecţii metalice, amendată cu 6000 lei

Garda Financiară Gorj a sancţionat o firmă care desfăşoară activităţi de confecţii metalice din cauză că s-au introdus în devizele de lucrări, prezentate şi facturate beneficiarilor, materiale pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de provenienţă şi intrare în gestiune. Valoarea amenzii aplicate s-a ridicat la suma de 6000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea contravalorii materialelor respective în sumă de 2676 lei. (D.M.)

Amenzi de peste 50.000 lei, aplicate de Garda Financiară

Comisarii din cadrul Gărzii Financiare Gorj au sancţionat săptămâna trecută un număr de 32 de agenţi economici pentru neînregistrarea veniturilor obţinute, lipsa aparatelor de marcat şi lipsa documentelor  legale de provenienţă a mărfii. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 50.600 lei . De asemenea, au fost confiscate bunuri şi sume de bani în valoare de 9.252 lei. (D.M.)       

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: