Arenă de 100 de milioane de euro pentru o echipă din Liga 3

Primăria din Oradea a anunțat construirea unui nou stadion pentru o echipă care evoluează în prezent în Liga 3. Valoarea investiției va fi de peste 94 de milioane de euro.

Un stadion nou apare în fotbalul românesc, la Oradea. Deși orașul nu dă, deocamdată, nicio echipă în primele două eșaloane din România, Primăria Oradea a anunțat construirea unei noi arene. Valoarea investiției este de 472 de milioane de lei, circa 94,4 milioane de euro.

Primăria Oradea, prin vocea edilului Florin Birta, a anunțat că orașul va beneficia de un stadion ultra modern. Noua arenă va avea o capacitate de 16.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 94,4 milioane de euro.

Vestea a fost făcută publică de primarul Florin Birta, după ce Primăria Oradea și Guvernul României s-au înțeles asupra construirii unui stadion care respectă cele mai riguroase standarde.

„Prin votul Consiliului Local , am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a anunțat Florin Birta.

Pe lângă capacitatea de 16.000 de locuri, noua arenă de la Oradea va dispune de un hotel cu restaurant, săli de conferințe, dar și centru spa pentru recuperare sportivă. „Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale.

Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”, a mai spus primarul Florin Birta.

FC Bihor Oradea, fosta adversară a FCSB-ului și a lui Dinamo din grupele Cupei României, veste echipa care va beneficia de stadionul care va fi ridicat la Oradea. 

FC Bihor ocupă locul 1 în Seria 8 a Ligii a 3-a și speră la promovarea în liga secundă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: