Arestată în lipsă pentru fraudă cu ajutoare de şomaj

Magistrații de la Tribunalul Gorj au dispus ieri arestarea preventivă a unei foste consiliere locale din Comuna Albeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.  Este vorba de Camelia Mateiescu, sora fostului viceprimar din comuna Prigoria, Angel Costoiu, şi el arestat în lipsă pentru acuzaţii similare, cei doi fiind fugiţi din ţară. AJOFM Gorj s-a constituit parte civilă, prejudiciul fiind de peste patru miliarde de lei vechi.

Camelia Mateiescu a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosar în care magistrații au dispus ieri arestarea preventivă. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de parchet, privind pe inculpata Mateiescu Camelia, pentru săvârşirea infracţiunilor înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dispune arestarea inculpatei Mateiescu Camelia, judecată în dosarul nr. 7483/95/2013 al Tribunalului Gorj, pe durata judecării cauzei penale, până la revocarea, încetarea sau înlocuirea măsurii. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică din 18.09.2013 la Tribunalul Gorj”.

AJOFM Gorj s-a constituit parte civilă în dosar

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Gorj s-a constituit parte civilă în acest dosar și are de recuperat un prejudiciu estimat la suma de 435.044 de lei. Camelia Mateiescu în calitate de administrator, a obținut de la AJOFM diferite subvenții pentru angajarea fictivă a mai multe persoane din diferite categorii sociale. „Firma administrată de doamna Camelia Mateiescu ne-a adus un prejudiciu de 435.044 de lei care s-a creat pentru 20 de persoane. Firma a beneficiat de anumite subvenții, au fost încheiate convenții pentru 20 de persoane, este vorba de absolvenți și persoane peste 45 de ani precum și persoane marginalizate social, deci tineri până în 25 de ani. Aceștia au fost angajați fictiv, iar suma de 435.044 de lei este compusă din 292.090 lei care reprezintă subvenții acordate în perioada 2006-2012 la firma administrată de doamna Mateiescu cu penalitățile la zi în 2013. La suma aceasta se adaugă 142.954 de lei care reprezintă indemnizații de șomaj și contribuții aferente care s-au plătit pentru cele 20 de persoane care au declarat că practic nu au lucrat niciodată la firma dânsei”, a declarat Anamaria Niculescu, director adjunct AJOFM Gorj.

Condamnată și pentru trafic de influență

Fosta consilieră din Albeni a fost trimisă în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Camelia Mateiescu a fost acuzată că i-ar fi cerut unui nepot de-al său suma de 200 de euro, pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere. Ulterior, tânărul a picat proba la oraş, moment în care i-a declarat poliţistului examinator că nu se aştepta să îl pice după ce i-a oferit 200 de euro. Femeia a fost judecată în stare de libertate însă magistrații au  condamnat-o la două luni de închisoare cu suspendare, de la ea statul urmând să confişte 200 de euro, echivalentul în lei, precum şi 500 de lei drept cheltuieli judiciare. Sentinţa nu a fost definitivă. 

FUGITĂ

Camelia Mateiescu a primit mandat de arestare preventivă în lipsă pentru că este plecată de mai bine de un an de zile din țară. Și fratele acesteia Angel Costoiu, fostul viceprimar al comunei Prigoria și soția acestuia Maria Costoiu nu sunt de găsit din vara anului 2011, atunci când pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru un prejudiciu adus statului în urma unor angajări fictive estimat la aproximativ 800.000 de lei.

PRECEDENT

Mateiescu a mai fost trimisă în judecată în prima parte a anului 2011 pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală S-a stabilit că aceasta, în calitate de administrator, în perioada februarie – august 2009 nu a virat la buget stopajul la sursă. Prejudiciul creat de Camelia Mateiescu a fost estimat atunci la suma de 11.675 lei  și nu fusese achitat până la trimiterea în judecată.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: