Arjocu, după gratii în așteptarea sentinței

Zile grele și sărbători triste urmează pentru fosta angajată a APIA Gorj, Otilia Arjocu, care, după ce a primit mandat de arestare preventivă, a mai aflat ieri și că urmează în scurt timp să i se decidă vinovăția sau nevinovăția într-unul din cele trei dosare penale în care este deja judecată. Magistratul Gheorghe Constantinescu a amânat pentru 12 decembrie pronunțarea unei sentințe în care să stabilească eventualele pedepse atât pentru inculpata mai sus menționată, cât și pentru celelalte persoane trimise în judecată de Direcția Națională Anticorupție.

Cap de afiș în acest dosar nu este însă Arjocu, ci fosta sa șefă de la APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, pe care procurorii o acuză că s-ar fi folosit de tatăl său pentru ca, în baza unor acte false, să primească o subvenție ilegală de vreo 70.000 de lei. În dosar au fost judecați și fostul viceprimar de la Padeș, Ion Băloi, dar și agentul agricol Stoicănel Haralambie, fost primar al comunei cu două decenii în urmă. Aceștia au eliberat o adeverință falsă folosită în dosarul depus la APIA și, astfel tatăl Deliei Petrescu ar fi încasat ilegal banii, după cum susțin anchetatorii. Acum procurorul DNA prezent la proces a cerut ca, în cazul unei condamnări, inculpații să fie obligați să despăgubească statul cu suma acordată ilegal.

La ultimul termen de ieri toți inculpații au pledat ca nevinovați, lucru susținut și de Otilia Arjocu. Aceasta are însă o situație juridică mai complicată întrucât de săptămâna trecută este deja după gratii, iar pe rol mai are alte două procese penale, care se apropie și ele de pronunțarea unui verdict, la Parchet mai fiind în lucru un dosar pe numele său pentru influențarea unor martori. În plus, fosta funcționară de la APIA și-a pierdut locul de muncă după ce Agenția Națională de Integritate a găsit-o incompatibilă, ea fiind și administrator de firmă în perioada în care muncea la stat, lucru pe care legea nu îl permite.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: