Arjocu rămâne după gratii până spre Crăciun

Fosta angajată a APIA Gorj, Otilia Arjocu, nu mai are nicio șansă să redevină liberă până în Ajun de Crăciun, după ce ieri a pierdut și contestația pe care a depus-o la sentința prin care Judecătoria Târgu Jiu a emis mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile pe numele său. Sentința s-a dat vineri după-amiază, ca urmare a cererii formulate de Parchetul Local, iar inculpata a contestat măsura dispusă împotriva sa, sperând că va fi lăsată în libertate sau sub control judiciar, lucru care nu s-a întâmplat. Tribunalul Gorj a lăsat nemodificată decizia Judecătoriei și, în plus, a obligat-o pe inculpată să mai suporte și 30 de lei cheltuieli de judecată. Mandatul său expiră undeva înainte de Crăciun, iar dacă nu va fi prelungit de abia atunci femeia va mai putea spera la libertate.

Arestarea lui Arjocu s-a produs într-un dosar în care aceasta a fost acuzată de mărturie mincinoasă, dosar ce i-a fost deschis după ce ea ar fi intimidat mai multe femei martore într-unul din procesele pe care le are pe rol să declare altceva decât la Parchet, procurorul de caz constatând că martorele respective au mințit.

Azi, Arjocu ar trebui să fie adusă în fața judecătorilor pentru prima dată cu cătușe la mâini, având pe rolul instanțelor de judecată două procese în care este inculpată. Unul dintre procese este cel în care martorele au mințit și în care ea este acuzată că a luat subvenții ilegal pentru locuri de muncă făcute doar pe hârtie, în timp ce în celălalt proces este acuzată că și-a ajutat un cumnat să obțină de la APIA Gorj tot niște subvenții, dar pentru un teren pe care bărbatul nu l-ar deține în proprietate. Ea mai este judecată și într-un al treilea dosar penal, în care e acuzată că a ajutat-o pe fosta sa șefă de la APIA Gorj, Delia Mercioiu, fostă Petrescu, să obțină tot o subvenție și tot ilegal, dar pentru tatăl acesteia. Arjocu a pierdut slujba pe care o avea la APIA după ce Agenția Națională de Integritate a găsit-o incompatibilă pe motiv că a fost și administrator de firmă în perioada în care a fost funcționar public.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: