Cerere de arestare pentru Arjocu pentru intimidarea martorilor

Fosta angajată a Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură de la Motru, Otilia Arjocu, are din nou probleme cu legea, după ce procurorii au decis să deschidă pe numele ei un nou dosar penal și să ceară chiar arestarea acesteia. Procurorul Laurențiu Grecu a constatat că mai multe martore audiate într-un alt dosar în care aceasta este inculpată au mințit în fața instanței, iar după ce le-a luat la întrebări pe femei acestea i-au mărturisit că au fost amenințate pentru a nu spune adevărul.

Otilia Arjocu a lipsit ieri de la procesul în care este acuzată că a luat de la stat subvenții pe nedrept pentru locuri de muncă pe care le-ar fi creat printr-o firmă a socrului său din Padeș doar pe hârtie. Femeia s-a dat bolnavă, dând de înțeles că s-a internat la spital la Baia de Aramă, asta deși cu o zi înainte participase la Târgu Jiu la un alt proces penal în care este inculpată și nu părea să aibă deloc nevoie de ajutorul medicilor. Absența sa de la procesul de ieri a avut loc în contextul în care la instanță s-au prezentat câteva martore din dosar care au declarat ferm că au fost amenințate de aceasta și obligate să nu spună adevărul. Femeile au fost în trecut salariate, pe hârtie, evident, ale firmei pe care Arjocu o conducea din umbră, legal ea neavând voie să fie administrator de firmă, lucrând la stat, deși slujba la APIA și-a pierdut-o tocmai pentru că Agenția Națională de Integritate a descoperit că ea a fost pentru o perioadă administrator la un SRL.

Minciuni și amenințări

Fostele sale salariate au fost audiate acum două săptămâni în procesul subvențiilor ilegale primite de la AJOFM Gorj și AJOFM Mehedinți, procurorul de caz, Laurențiu Grecu, constatând că acestea și-au schimbat radical declarațiile față de cele din dosarul de urmărire penală, înclinând balanța în favoarea inculpatei. Grecu a mirosit că ceva nu e în regulă, iar când le-a chemat pe femei la Parchet și le-a întrebat despre „adevăr”, acestea i-au mărturisit că așa au fost învățate de Arjocu să spună, automat pe numele acesteia fiind deschis un dosar penal pentru instigare la mărturie mincinoasă. Femeile au venit ieri și la instanță, la solicitarea Parchetului, la un moment dat chiar procurorul de caz trecând prin sala de judecată pentru a vedea dacă acestea spun „adevărul” sau nu în fața judecătorului care trebuie să dea un verdict în această poveste.

Martorele respective au venit, au jurat din nou pe Biblie, cu o excepție, una dintre ele preferând să nu facă gestul respectiv, după care au povestit cum le-a cerut Arjocu „să aibă grijă ce spun”. Din declarațiile lor a reieșit că inculpata s-a dus fie acasă la acestea, fie le-a întâlnit personal pe holul instanței de judecată, la termenul anterior, înainte de a se prezenta în fața judecătorului ele fiind atenționate să mintă în privința discuțiilor pe care le-au avut cu ea despre angajare. Arjocu a susținut că socrul său, Arjocu Nicolae, ar fi fost administrator al firmei care a luat subvenții de la stat, însă martorele de ieri au spus că doar cu ea au discutat despre angajare sau atunci când au fost la AJOFM pentru a semna actele.

Propunere de arestare

În acest context, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă, pe care a și înaintat-o instanței de judecată, judecătorul de caz amânând pentru următorul termen din proces luarea unei decizii. Cererea de arestare e formulată în contextul în care Otilia Arjocu a fost reținută anul trecut pentru 24 de ore și are de respectat o serie de condiții pentru a fi lăsată în libertate, inclusiv aceea de a nu influența martorii, încălcarea obligației respective putând să îi aducă un mandat de arestare preventivă.

O eventuală introducere a ei după gratii ar avea loc înainte cu puțin timp ca instanțele să înceapă să dea verdictele în cele trei dosare penale în care femeia este judecată. Pe lângă acest dosar ea mai este inculpată pentru că și-a ajutat un cumnat să obțină ilegal subvenții de la APIA, dar și pentru că a ajutat-o pe fosta sa șefă de la APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, să obțină pentru tatăl său tot subvenții pentru un pământ pe care bătrânul nu îl deținea.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: