Arjocu – la a patra condamnare!

Fosta funcționară a APIA Gorj, Otilia Arjocu, a scăpat de toate procesele penale în care a fost trimisă în judecată de procurorii de la diferite parchete, dar în toate a primit câte o condamnare cu executare, ultima dintre ele fiind cea în care a fost trimisă în judecată alături de fosta ei șefă, Delia Petrescu, fostă Mercioiu. La fel ca în alte dosare, Arjocu a fost condamnată din nou de magistrații Curții de Apel Craiova la 2 ani și 6 luni de pușcărie cu executare. Aceiași pedeapsă a fost dispusă și pentru fosta directoare de la APIA Gorj, însă Delia Petrescu are cazierul curat și asta a ajutat-o să obțină suspendarea executării pedepsei și înlocuirea acesteia cu un termen de încercare de 5 ani.
Tatăl fostei directoare, Mihail Petrescu, a fost și el judecat în acest dosar, fiind acuzat că ar fi încasat ilegal subvenții de la APIA pentru un teren pe care nu îl avea. Dosarul i-a fost însă „aranajat” de fiică și de subordonata acesteia, cu ajutorul unor funcționari de la Primăria Padeș, acum magistrații dispunând condamnarea bătrânului Petrescu la 1 an și 6 luni de pușcărie, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani și 6 luni. Un alt inculpat din dosar, fostul referent agricol al Primăriei Padeș, Haralambie Stoicănel, a primit o condamnare de 1 an și 8 luni, executarea fiind înlocuită, de asemenea, cu un termen de încercare de 4 ani, în condițiile în care acesta mai are o condamnare similară într-un alt dosar penal.
Ultimul inculpat din dosar, fostul viceprimar Ion Băloi, a fost achitat de către magistrații din Bănie, el fiind acuzat că ar fi semnat alături de Stoicănel Haralambie adeverința pentru terenul lui Petrescu, act în baza căruia tatăl fostei șefe a APIA Gorj a putut încasa subvențiile oferite de stat. Fostul viceprimar fusese condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare de către Tribunalul Gorj, la Târgu Jiu toți ceilalți inculpați primind pedepse mai mari decât la Craiova. Acum instanța a dispus și ca Băloi să nu fie obligat să plătească despăgubirile de aproape 70.000 de lei pe care trebuie să le suporte restul inculpaților, banii reprezentând subvențiile încasate ilegal de tatăl Deliei Petrescu. (G.I.)

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: