Aroganţă pesedistă

Florin Cârciumaru şi echipa sa de la Târgu Jiu nu par să fi înţeles mare lucru din votul electoratului de la alegerile locale din 5 iunie. Cârciumaru a câştigat, dar cu zeci de puncte procentuale mai puţine decât acum patru ani. Adică de la aproape 70% la sub 50%. A câştigat doar pentru că cineva, zic unii că Ponta, i-a convins pe liberali, zic unii că pe Barbu, să îi dea la o parte pe candidaţii cu şanse şi să îl impună pe Octavian Lupulescu, un fost ofiţer prea rigid şi prea puţin cunoscut publicului larg. Cârciumaru pare să fi câştigat pentru prima dată pe blat, iar liberalii au ratat şansa de a câştiga primăria cu Marcel Romanescu sau de a obţine un rezultat decent cu Marian Rotaru, oamenii care stăteau cel mai bine în sondajul PNL.
Cu blat sau fără blat, rezultatul PSD la Târgu Jiu a fost oricum unul modest, care le impune social-democraţilor o alianţă pentru a face majoritate. Doar că pesediştii vor totul şi atunci când nu li se cuvine şi transmit cu obrăznicie prin presă că vor ambii viceprimari la municipiu. Asta deşi niciunul dintre ei nu s-a remarcat în mod deosebit. PSD profită însă că are de ales cu cine face alianţă, consiliul fiind extrem de fragmentat. Niciun partid nu va face însă alianţă cu PSD la Târgu Jiu gratis şi, dacă cineva va accepta ca ambele posturi de viceprimar să rămână la social-democraţi, înseamnă că a obţinut altceva. Ori funcţii similare în alte localităţi, ceea ce ar fi rezonabil, ori funcţii şi contracte în instituţii publice şi companii de stat, ceea ce ar fi ilegal şi inadmisibil.
Interesant este că, la nivel naţional, Liviu Dragnea a înţeles că nu este momentul ca PSD să devină arogant după câştigarea localelor. Aşa că nu a acceptat numirea lui Ponta la şefia Camerei Deputaţilor, care ar fi început din acea poziţie o luptă personală cu DNA şi nu numai. Nu zic că Dragnea le va cere pesediştilor să renunţe la aroganţă, dar măcar are inspiraţia să se mai abţină până la parlamentare.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: