Arsurile din explozia de la Bumbeşti Jiu i-au adus moartea

La două săptămâni de la explozia care a zguduit un bloc de garsoniere din Bumbeşti Jiu, autorităţile au consemnat ieri primul deces, şi probabil singurul, în urma evenimentului respectiv. Persoana care a murit este chiar proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia, bărbatul fiind internat în tot acest timp la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce, pentru câteva ore, fusese tratat şi la Târgu Jiu. El avea arsuri pe mai bine de jumătate din corp şi acestea i-au pricinuit acum moartea. Gheorghe Vulpe avea 43 de ani şi nu era căsătorit, rudele urmând să-l aducă acasă pentru a-l înmormânta în zilele următoare.

Explozia ce a avut loc la garsoniera acestuia nu a fost urmată de un incendiu, dar suflul său a afectat structura de rezistenţă a blocului, opt garsoniere fiind complet distruse, alte două având geamurile sparte. În evenimentul respectiv a fost rănit şi un pompier militar, de 38 de ani, care a fost transportat ulterior cu un elicopter SMURD la Bucureşti, în încercarea de a-i fi salvată vederea la un ochi, după ce a fost lovit de cioburile împroşcate din geamurile sparte. În aceste condiţii el ar putea să se pensioneze din motive medicale sau, dacă va putea, să activeze în continuare în cadrul ISU Gorj pe un post administrativ.

Blocul nu are apă şi gaze

Blocul în care s-a produs explozia nu este alimentat nici în prezent cu apă şi gaze, autorităţile reluând de la începutul săptămânii alimentarea cu energie electrică. Primarul localităţii menţionează că, joi, va avea o întâlnire cu un expert pentru a discuta cu acesta despre expertiza ce va fi făcută la structura de rezistenţă a clădirii, în funcţie de care proprietarii garsonierelor distruse pot reveni sau nu în locuinţele lor. „În zilele imediat următoare exploziei oamenii şi-au pus uşi şi ferestre noi pentru a securiza zona şi a preveni eventuale sustrageri, urmând ca noi să facem decontările ulterior. Alimentarea cu gaze şi apă, dar mai ales cu gaze, o vom face doar în funcţie de concluziile expertului. În lipsa acestor utilităţi este evident că nici cei care stau în acest bloc în prezent nu sunt prea mulţi, cei afectaţi fiind încă pe la rude sau prieteni”, afirmă Bobaru.

Primarul menţionează că bugetul Consiliului Local Bumbeşti Jiu a fost rectificat pentru a suporta o parte din pagubele cu care s-au ales locatarii blocului, Guvernul alocând şi el în şedinţa de marţi suma de 450.000 de lei pentru consolidarea structurii de rezistenţă. Lucrările de consolidare ar putea fi făcute în primăvară, condiţiile meteo din următoarea perioadă de timp nepermiţând, cel mai probabil, realizarea lor într-un mediu optim, apreciază primarul Constantin Bobaru.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: