Artă de calitate pentru salvarea lui Flavian. Cumpără o pictură!

Gorjenii pasionaţi de artă şi nu numai sunt invitaţi luni, 8 iunie, la o expoziţie de pictură cu vânzare ce se va desfăşura la Muzeul de Artă din Târgu Jiu. Colecţionari celebri din Bucureşti vor fi prezenţi la Târgu Jiu şi vor pune la bătaie lucrări ale unor pictori celebri. Fondurile strânse vor fi donate lui Flavian Voican, băieţelul de şapte ani din Târgu Jiu diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, aflat în prezent sub tratament. Băiatul are nevoie urgent de un transplant de măduvă însă părinţii nu au fonduri suficiente pentru a-i asigura intervenţia.

Operele de artă vor putea fi achiziţionate cu mult sub preţul pieţei de criză, iar sumele de bani strânse vor merge în ajutorul lui Flavian Voican, băieţelul de opt ani din Târgu Jiu, bolnav de leucemie. Astfel, gorjenii pot achiziţiona lucrări semnate de artişti consacraţi precum Constantin Ionescu, Constantin Artachino, Aurel Acasandrei, Elena Muller Stăncescu, Marian Codruz, Gheorghe Ionescu Doru, Eva Cerbu Siegler, Eugen Trucinsky, Horaţiu Dimitriu, Vasile Varga, Alexandru Racu, Vasile Buz, Mişu Teişanu, Nicolae Tempeanu, Dimitrie Serafim, Bernard Naudin, Constantin Piliuţă, George Demetrescu, Ştefan Popescu, Wanda Sachelarie-Vladimirescu, Iosif Steurer, George Catargi, Florian Doboşariu, Romul Ladea şi Andrei Ostap.

Organizatorii nu au precizat ce lucrări vor fi scoase la vânzare, dar este cunoscut faptul că autorii mai sus menţionaţi sunt cotaţi pe piaţa artei de la câteva sute de euro până la opt mii de euro. ”Vorbim de artişti consacraţi ale căror lucrări valorează mii de euro. În funcţie de valoarea lucrării, Constantin Ionescu este cotat până într-o mie de euro, Acasandrei tot până într-o mie de euro, Teişanu între 600 şi 1.500 de euro, Piliuţă de la câteva sute de euro până la opt mii de euro, în funcţie de lucrare”, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj. Expoziţia cu vânzare va începe la orele 19.00 şi toţi banii vor fi folosiţi în scop umanitar.

Flavian Voican era până nu demult un copil normal, vesel, energic. Acesta a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni cu o boală cruntă, leucemie acută mieloblastică, iar un transplant de măduvă este singura lui şansă de vindecare. Pentru ca intervenţia să se poată realiza, familia Voican are nevoie de sprijin financiar.

Cei care pot şi doresc să-l ajute pe  Flavian o pot face şi prin conturile deschise la BCR pe numele Voican Flavian:

RO36RNCB0149143953920001 - lei

RO09RNCB0149143953920002 - euro

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: