Lecţie deschisă de istorie la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”

Profesorul de istorie Marius Badea a susţinut vineri o lecţie deschisă cu elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”. La oră a participat şi istoricul Adrian Cioroianu, delegatul României pe lângă UNESCO, care a fost încântat de prezentarea elevilor.

Îmbrăcaţi în costume populare din diferite regiuni ale ţării, elevii au prezentat pe rând evenimentele care s-au petrecut de-a lungul vremii în lume la data de 29 mai. Momentul a fost susţinut în Amfiteatrul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, într-un cadru arhaic în care toţi participanţii au fost decoraţi cu câte un tricolor simbolic. Impresionant a fost şi momentul în care unul dintre elevi, de etnie romă, a susţinut un discurs despre preşedintele american John F. Kennedy, acuzat la un moment dat de rasism. Tânărul a fost aplaudat de colegi, profesori şi felicitat de istoricul Adrian Cioroianu.

Marius Badea, profesorul coordonator al acestei lecţii de istorie, a spus că iniţiativa de a-l aduce la Târgu Jiu pe Adrian Cioroianu a fost a elevilor de la Economic. ”A fost o onoare şi o mare plăcere să-l avem invitat pe Adrian Cioroianu. Am considerat că odată cu participarea dumnealui la această oră deschisă de istorie, atât noi, profesorii, cât şi elevii ne vom îmbogăţi din punct de vedere cultural. De şase luni, aceşti copii mă bat la cap să le aduc o personalitate, a fost planul lor, eu am fost doar regizorul. Am încercat să expunem şi să prezentăm toate evenimentele ce au avut loc în data de 29 mai de-a lungul vremii”, a spus Marius Badea, profesor de istorie la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”.

După această participare la ora de istorie, istoricul Adrian Cioroianu a fost prezent vineri la Biblioteca Judeţeană din Târgu Jiu unde a lansat cartea ”Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: