Ateliere moderne pentru pregătirea practică a elevilor Liceului Tehnologic Bustuchin

Liceul Tehnologic din Bustuchin îşi aşteaptă elevii în următorul an şcolar cu ateliere dotate din punct de vedere tehnic la cel mai înalt nivel. Conducerea unităţii şcolare spune că toţi absolvenţii de clasa a VIII-a care vor trece pragul liceului din Bustuchin vor avea şansa să-şi găsească mai uşor un loc de muncă după absolvirea studiilor, pentru că unitatea şcolară a pregătit specializări noi, căutate pe piaţa muncii din Gorj. De asemenea, grădiniţa cu program prelungit din localitate îşi aşteaptă preşcolarii, mai ales că din septembrie va funcţiona cu două grupe.

Atelierele Liceului Tehnologic din Bustuchin vor fi dotate cu unelte specifice respectiv şublere, aparate de sudură, salopete, compresoare, bancuri şi echipamente de protecţie. Toţi absolvenţii de gimnaziu care vor studia în cadrul liceului din Bustuchin vor primi salopete de lucru pentru desfăşurarea orelor de practică. „Am început dotarea prin intermediul unui proiect pe care l-am câştigat. Banii sunt în cont, aşteptăm formarea comisiei care va supraveghea achiziţionarea uneltelor. Având tot ce este necesar pentru desfăşurarea orelor de practică, cred că elevii vor fi mult mai pregătiţi ulterior la locul de muncă”, a spus Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin.

Conducerea unităţii şcolare a reuşit să înfiinţeze, cu anul şcolar următor, o nouă clasă ai cărei absolvenţi vor fi direct calificaţi în domeniul construcţii, instalaţii şi lucrări publice. Prin această nouă calificare, scopul unităţii şcolare este acela de a convinge absolvenţii de liceu să-şi găsească un loc de muncă în comuna natală. Elevii care vor alege să studieze la Liceul Tehnologic din Bustuchin vor avea parte de săli de clasă moderne şi laboratoare bine dotate din punct de vedere tehnic. Astfel, pentru forma de învăţământ la zi, absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru una din calificările: tehnician mecatronist - 28 de locuri sau tehnician electromecanic - 28 de locuri.

Posibilitatea decontării navetei

Cât priveşte învăţământul profesional, începând cu anul şcolar 2015-2016, va funcţiona la Liceul Tehnologic din Bustuchin o clasă cu 28 de locuri pentru calificarea instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, având în vedere specificul zonei şi cerinţele angajatorilor. „Avem angajatori care prestează astfel de activităţi în zonă şi atunci este important să scoatem de pe băncile liceului tineri pregătiţi şi instruiţi în acest gen de activitate. În plus, cei care optează pentru învăţământul profesional vor primi şi o bursă de 200 de lei lunar. Şi pentru că ne dorim să atragem şi absolvenţi de gimnaziu din alte localităţi, de anul şcolar viitor, aceştia vor avea posibilitatea de a deconta o parte din banii folosiţi pentru navetă”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Bustuchin, Vasile Spiridon.

Tot cu anul şcolar 2015-2016, Liceul Tehnologic Bustuchin vine în întâmpinarea absolvenţilor de liceu cu o clasă postliceală de unde tinerii se pot califica în meseria de maistru sondor la forajul sondelor. Pentru nivelul postliceal sunt disponibile tot 28 de locuri. Cât priveşte grădiniţa cu program prelungit din localitate, conducerea liceului anunţă că aceasta va funcţiona cu două grupe din septembrie. ”Pentru anul şcolar 2015-2016 sunt 27 de solicitări. În momentul acesta avem 24 de copii înscrişi, însă pentru anul viitor avem solicitări şi din comunele învecinate, aşa că am creat două grupe”, a declarat Vasile Spiridon.

DOTĂRI

În prezent, liceul din Bustuchin este dotat cu 10 săli de clasă, 2 laboratoare de informatică, un laborator de biologie, un laborator de fizică, un laborator de discipline tehnice, un cabinet de limba română, un cabinet de istorie, un cabinet de matematică, un cabinet de consiliere psiho-pedagogică, un centru de documentare şi informare, dar şi ateliere de mecanică, electromecanică şi construcţii.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: