Dorm în coteţul porumbeilor după ce le-a ars casa

O familie din Crasna - Gorj a rămas fără adăpost după ce casa, recent renovată, le-a fost mistuită de flăcări. În momentul de faţă mama, cele două fetiţe şi bunicul lor dorm într-o anexă care, până în ziua incendiului, era coteţul porumbeilor. Situaţia familiei Niculescu este cu atât mai grea cu cât singurul venit este ajutorul social al bunicului. În urmă cu o lună, tatăl fetiţelor a plecat la muncă în Italia şi nu a putut veni acasă atunci când i-a ars casa.

Familia Niculescu şi-a pierdut locuinţa în urmă cu aproximativ două săptămâni. Dintr-o casă cu 4 camere, recent renovată şi mobilată, au mai rămas doar pereţii. Chiar dacă şi-a văzut gospodăria mistuită de flăcări, Elena Niculescu îi mulţumeşte lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat vreo nenorocire cu fetiţele sale, cu vârste de 4 ani şi jumătate, respectiv 6 ani şi jumătate. „Nu ştim cum s-a iscat incendiul. Am făcut curăţenie prin curte şi am dat foc gunoiului, probabil a sărit vreo scânteie în spatele casei, unde aveam 115 baloţi de fân, pentru că de acolo a pornit focul. Socrul meu era în pat, se uita la televizor, iar eu eram cu fetiţele în grădină. Fetiţele erau încălţate în papuci şi le-am trimis în casă să-şi ia cizmuliţele în picioare. Ele au venit şi mi-au spus: Mami, miroase tare a fum. Iniţial, am crezut că e fum de la focul din curte, pentru că focul ardea mocnit. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat vreo nenorocire”, a spus Elena Niculescu.

Nici nu au apucat bine să se bucure de casa renovată, că au fost nevoiţi să mute în coteţul porumbeilor. „Soţul meu a muncit cu ziua pe la oameni, am strâns şi noi bani şi ne-am renovat casa, ne-am pus termopane, parchet, am luat mobilă nouă, iar acum locuim în coteţul porumbeilor, iar lângă noi stau găinile. La coteţ am uşă cu plasă de sârmă, pe care am căptuşit-o cu cartoane să nu intre curentul la fete. Nu ştiu unde stăteam acum, dacă se întâmpla incendiul astă iarnă, când era frig, aici nu avem curent electric pentru a ne putea încălzi cumva. Soţul meu nici nu ştie cum arată acum casa noastră pentru că plecase de doar o lună la muncă în Italia şi nu a putut veni acasă. Nu a mai fost plecat niciodată la muncă în străinătate, dar sperăm să facă ceva bani. Acum nu avem posibilitatea de a ne reface casa pentru că singurul nostru venit e ajutorul social al socrului”, a precizat Elena Niculescu.

casa_incendiata_crasna

Vecin: Este o familie de oameni muncitori

Mobila şi parchetul care au scăpat de flăcări au fost distruse de apa folosită de pompieri. „În disperarea aceea nu am mai stat să protejăm mobila, am sărit toţi vecinii, au venit pompierii şi am aruncat cu apă. Bineînţeles că mobila s-a descojit, parchetul s-a umflat, nu s-a mai putut salva nimic”, a declarat Narcis Tiriplică, vecin. Acesta spune că soţii Niculescu sunt foarte muncitori. „Este o familie de oameni muncitori, au grădină, şi-au renovat casa. I-am apreciat pentru că tot ce este aici e făcut de mâna soţului plecat la muncă în Italia”, a declarat Narcis Tiriplică.

SPRIJIN

Autorităţile locale de la Crasna vor să sprijine această familie cu materiale de construcţii. „De la începutul acestui an şi până în prezent, pe raza comunei Crasna, avem trei case distruse în incendiu, iar doi dintre proprietari sunt beneficiari de ajutor social. Vrem să-i ajutăm pe oameni cu materiale de construcţii, dar în momentul de faţă nu avem fonduri. Sperăm să vină o rectificare pentru a putea să rezolvăm problemele”, a declarat Aurel Vamvu, primarul de la Crasna.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: