Artego, tot mai puţine „relaţii” cu CE Oltenia

Relaţiile contractuale între CE Oltenia și societatea Artego au scăzut substanţial, susţine directorul societăţii producătoare de articole din cauciuc, Viorel David, care a explicat că unitatea pe care o conduce se bazează foarte mult pe export, dată fiind cererea redusă de pe piața locală.
Conform conducerii societății Artego, comenzile din partea CE Oltenia de benzi transportoare pentru minerit s-au redus cu circa 70%-80% comparativ cu perioada 2007-2008. Directorul Viorel David a criticat modalitatea pe care o aplică administraţia companiei energetice pentru a-şi reduce cheltuielile. "Relaţia cu CEO este din ce în ce mai mică. Au socotelile dânșilor, își fac economii, dar economia nu se face pe exploatare. Economia se face prin productivitate, se face prin preţuri, se face prin piață. Eu trebuie să mă bat să am permanent piață. Nu au direcţie de vânzări. Păi la CEO, la minerit, ar trebui să fie vreo 200 de vânzători. Dânşii nu ar trebui să vândă numai energie, să vândă şi pământ de flori, să vândă cărbune. Nu cred că există o organizare în acest sens", a declarat Viorel David, directorul general al societății Artego.
CE Oltenia nu este ajutat de Ministerul Energiei, mai crede directorul general al Artego, care l-a criticat pe ministrul Victor Grigorescu. "Aici se face o mare nenorocire. Ministrul Energiei consideră că este patron. Nu este patron, poporul român este. Pun miniştrii aceştia tinerei care... Are experiența școlii. Foarte bine, e băiat deştept, știe să vorbească. Crezi că a cucerit toată energia lumii când vorbeşti cu el. Nu... Trebuie oameni cu experiență, oameni cu curaj, cu onoarea cuvântului", a mai spus acesta.
Viorel David spune că CE Oltenia are probleme şi în ceea ce priveşte comunicarea cu partenerii de afaceri. "Într-un parteneriat se întâlnesc măcar o dată pe an partenerii și discută. Ce nevoi ai, ce probleme ai, ce nevoie am eu, discutăm, le punem pe masă. Nu există comunicare. Nu există la noi şi este o problemă la nivel de țară", a explicat directorul general al societăţii Artego.
În astfel de condiții, societatea Artego se bazează mai mult pe export. Conform directorul Viorel David, unitatea are încheiate parteneriate, mai mici sau mai mari, cu societăți din toate țările din Uniunea Europeană, plus cu firme din Brazilia, Argentina sau Africa de Sud.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: