Artego va colecta lapte din comunele de sub munte

Fermierii gorjeni din localităţile Padeş, Tismana, Runcu, Peştişani şi Bălăneşti s-au plâns autorităţilor judeţene din cauză că nu au posibilitatea de a-şi vinde laptele. Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de bovine, reprezentanţii Consiliului Judeţean au purtat discuţii cu directorul de la Artego, care a părut   interesat de ideea de a merge în fiecare comună pentru a colecta laptele.

Demersurile vor continua în această săptămână, după ce primarii vor realiza situaţii estimate referitoare la cantităţile de lapte care pot fi colectate periodic de pe raza comunelor respective.  „În urma audienţelor şi a întâlnirilor pe care le-am avut în teritoriu cu fermierii din Padeş, Tismana, Runcu, Peştişani şi Bălăneşti, mi s-a solicitat să găsim pe cineva care să preia laptele, iar oamenii să-şi primească banii. Ne-am gândit la firma Artego, care are acest obiect de activitate, am discutat cu domnul David şi a rămas să discutăm în aceste zile pentru a-i prezenta o situaţie cu cantitatea de lapte ce ar putea fi ridicată din fiecare localitate”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Aceasta a mai precizat că singura condiţie impusă de directorul de la Artego a fost aceea ca autorităţile locale să-i pună la dispoziţie o cameră în care să beneficieze de utilităţi, unde să se poată colecta laptele. „Domnul David şi-a arătat disponibilitatea de a merge, cu tanc pentru colectare şi aparatură pentru stabilirea concentraţiei de grăsime a laptelui, în fiecare localitate şi să preia periodic. Singura condiţie a dumnealui a fost aceea ca autorităţile locale să-i pună la dispoziţie o cameră pentru colectare, unde să existe apă potabilă, fosă septică şi curent electric”, spune Mădălina Ciolocoi.  

IMPOZIT

Îngrijorarea crescătorilor de animale a venit după de guvernul Ponta a introdus de la 1 februarie un nou impozit, de 16% pe venitul estimat. Potrivit modificărilor Codului Fiscal aprobate, normele de venit au fost stabilite astfel: pentru vaci şi bivoliţe - 453 lei pentru peste 2 capete; ovine şi caprine - 23 lei la 10-50 capete şi 65 lei la peste 50 de capete; porci - 56 lei la 6-10 capete şi 177 lei la peste 10 capete; albine - 70 lei la 50-100 familii şi 98 lei la peste 100 familii; păsări de curte - 3 lei la 100-500 capete şi 2 lei la peste 500 capete.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: