Artificiile de Revelion, înlocuite cu un joc de lasere la Motru

Autorităţile locale din Motru au stabilit un calendar al evenimentelor care vor avea loc în municipiu de-a lungul lunii decembrie. Au avizat sumele necesare, dar şi programul într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local, care a avut loc săptămâna trecută. Vor avea loc manifestări și o masă festivă de 1 Decembrie, dar și spectacole, competiții și premieri în apropierea sărbătorilor de la sfârșitul anului. Mai mult, de Revelion, pentru a nu a mai avea probleme cu artificiile ca la Zilele Municipiului, motrenii vor avea parte de un spectacol de lumini de laser, dar și de karaoke.  

Conducătorii municipiului Motru au stabilit ca manifestările de final de an să aibă loc de această dată în zona Parcului Minerul, recent modernizat. Suma aprobată de consilierii locali pentru evenimentele care se vor desfășura în luna decembrie este de 20.000 lei. Vor fi achiziționate și câteva căsuțe din lemn, până în zece bucăți, care vor fi amplasate în Parcul Minerul, unde cei care doresc vor putea să-și vândă produsele preparate în gospodării. În data de 1 decembrie va fi aprins iluminatul decorativ. Dar, pentru că este și Ziua Națională a României, la Motru vor avea loc o serie de manifestări. "Pe data de 1 decembrie avem sărbătorirea Zilei Naţionale cu tot ce presupune, depuneri de coroane, alocuţiuni în piaţă, intenţionez chiar să iau legătura cu nişte unităţi militare sau de jandarmi, să aducă un pluton care să facă o defilare, cu cântece ostășești. Organizăm și o masă festivă pentru 700 de persoane la un restaurant. Se va asigura fasole cu ciolan pentru toți cei care vor să participe, cu ocazia Zilei Naționale", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru. 

În perioada 14-24 decembrie se va desfășura Cupa "Ghidu" la fotbal în sală. Cel căruia i-a fost închinată această competiție a fost un jucător de fotbal din zonă, iubit de motreni. Autoritățile au prevăzut bani și pentru premierea celor mai bune echipe.

Programul de sfârșit de an este unul atractiv, crede primarul Gigel Jianu. Va avea loc și un festival-concurs al colindelor și obieciurilor de sărbători, ediția a V-a. La aceste festival vor putea lua parte și participanți din comunele învecinate. "Vor fi manifestări culturale și în piață cu colinde, cântece de Crăciun, populare, ansamblul Brâulețul va ține în câteva seri spectacole în aer liber. Avem o echipă de dansuri moderne care va face spectacol. Intenţionăm să avem un Revelion în aer liber, unde va fi târgul produselor tradiţionale de Crăciun, cu muzică, karaoke. Având în vedere faptul că sunt multe restricţii în privința artificiilor, am stabilit în Consiliu să avem un joc frumos de lasere", a precizat primarul din Motru. 

Vizualizări: 3,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: