Tătaru solicită ANL-uri pentru medici

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a identificat o nouă metodă de a atrage medici tineri în cadrul unității medicale. Șeful spitalului spune că a solicitat Consiliului Județean și primăriei Târgu Jiu un număr de 20 de locuințe în regim ANL pentru a le putea oferi medicilor din afara județului și cazare, nu doar loc de muncă.

Medicii abia ieșiți de pe băncile facultății care vor dori să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu vor primi nu doar loc de muncă, ci și locuinţă. Conducerea unității medicale vrea să atragă cu orice preț medici la spital, așa că a solicitat primăriei Târgu Jiu un număr de 20 de locuințe ANL. Speră să convingă în acest mod medicii să vină aici. ”Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu trebuie să ia în calcul resursa umană pe care trebuie să o aducă și să fie de calitate și aici mă refer în primul rând la medici. Am luat în calcul faptul că este un minus acela că din diverse centre universitare nu putem să atragem medici tineri pentru că nu au locuință aici, nu au origini în județul nostru. Drept pentru care am făcut o solicitare la Consiliul Județean și la primăria municipiului Târgu Jiu pentru a ne sprijini în obținerea unui număr de 20 de locuințe în regim ANL pentru medicii tineri, medici care vor să vină la Spitalul Județen de Urgență Târgu Jiu”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Conducerea spitalului județean crede că 20 de locuințe sunt mai mult decât suficiente câtă vreme deficitul de la nivelul spitalului este de 15-20 de medici. ”Am făcut această solicitare bazându-mă pe solicitările pe care le am din acest punct de vedere și am estimat că acest număr de 20 de locuințe ar fi mulțumitor pentru a reuși să atragem tinerii medici de care spitalul mai are nevoie”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: