Stimulente financiare pentru angajatori. Vezi condițiile!

Un număr de aproape 300 de angajatori din Gorj au primit din partea statului stimulente financiare pentru că au încadrat în muncă absolvenți sau șomeri peste 45 de ani. Stimulentele financiare pot ajunge și la 750 de lei pentu fiecare absolvent sau șomer angajat.

Numărul angajatorilor care beneficiază de ajutor financiar din partea statului pentru că angajează absolvenți sau șomeri peste 45 de ani este unul relativ bun, spun reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Subvențiile lunare sunt cuprinse între 500 și 750 de lei pentru fiecare absolvent angajat, cu condiția de a nu întrerupe contractul de muncă cel puțin 18 luni. Potrivit statisticilor, 83 de angajatori au beneficiat de subvenții pentru încadrarea unui număr de 93 de absolvenți din care 3 absolvenți din ciclul inferior al liceului și școlilor de meserii, 58 de absolvenți cu studii medii și 32 de absolvenți cu studii superioare. O altă situație în care statul stimulează cu bani angajatorii este cea care vizează angajarea de șomeri cu vârsta de peste 45 de ani sau unici întreținători de familie. Aici au fost angajați aproape 300 de șomeri gorjeni.
”Sunt 213 angajatori care au încadrat în muncă 285 de persoane din care 279 șomeri peste 45 de ani și șase șomeri unici întreținători de familie. Alți opt angajatori au încadrat nouă șomeri care mai aveau cel mult cinci ani până la pensie și patru angajatori au beneficiat de subvenții pentru încadrarea a cinci tineri supuși riscului marginalizării sociale”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
În total, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj are încheiate 307 convenții de subvenționare a locurilor de muncă.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: