Sute de elevi din Târgu Jiu primesc bani pentru competiții

Câteva sute de elevi din Târgu Jiu beneficiază de stimulente în bani. Aceştia sunt recompensaţi de administraţia locală pentru rezultatele obţinute în competiţiile şcolare, dar şi în cele sportive, atât individual cât şi pe echipe. Unii dintre elevi au luat mai multe premii în anul şcolar trecut şi vor încasa bani pentru fiecare rezultat.

Stimulentele financiare pleacă de la 400 de lei pe elev la premiul I şi vor primi chiar şi cei care au luat menţiune la etapele judeţene ale competiţiilor şcolare. Stimulentele financiare acordate pe echipe pornesc de la 1700 lei pentru locul al III-lea şi pot ajunge până la 2350 lei pentru premiul I. Asta dacă echipa este formată din mai mult de 20 de elevi. Alocarea banilor necesari a fost avizată în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de joi.
Nu mai puţin de 545 de elevi din Târgu Jiu au obţinut premii și mențiuni în anul şcolar 2015-2016 la olimpiadele judeţene individual. Cei mai mulți dintre elevii premiaţi studiază la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu"-89, Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu"-56 și Colegiul Național "Spiru Haret"-27.
Nu doar liceenii vor primi stimulente, ci și copiii de la gimnaziu. Cei mai mulți bani vor merge la elevii de la Școala Generală "Alexandru Ștefulescu". Găsim elevi de gimnaziu premiați și la competițiile pe echipe. Spre exemplu, vor fi răsplătiţi cei 4 membri ai echipei de badminton de la Școala Generală "Constantin Brâncuși", care au obținut premiul al III-lea la o competiție sportivă dar și echipa de badminton de la Școala Generală "Sfântul Nicolae", care a revendicat premiul I.
Suma totală acordată de municipalitate drept stimulente pentru elevii meritoşi se ridică la aproape 190 mii lei. "Este posibil ca un elev să fi luat mai multe premii și primește bani pentru fiecare premiu. Banii îi dăm la unitățile școlare săptămâna viitoare" a declarat, vineri, Narcisa Cristea, directorul economic al primăriei Târgu Jiu.

Stimulente acordate individual:
Premiul I - 400 lei/elev
Premiul II-350lei/elev
Premiul III-3000lei/elev
Mențiuni-250 lei/elev

Stimulente pe echipe/formație mai mare de 20 elevi:
Premiul I- 2350lei/echipă
Premiul II-1950lei/echipă
Premiul III-1700lei/ echipă

Stimulente pe echipe/formație cu un număr de până în 20 elevi:
Premiul I-1170lei/echipă
Premiul II-970lei/echipă
Premiul III-850lei/echipă

Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: