Vezi ce au obținut poștașii în urma protestelor

Activitate reluată la oficiile poștale din județul Gorj. Poștașii au obținut salarii mai mari, dar și o creștere a valorii tichetelor de masă, după aproape două zile de grevă. Directorul Oficiului Județean Gorj, Liliana Popescu, spune că salariații poștei vor primi majorările începând de anul viitor.

Salarii mai mari cu 80 de lei, dar și creșterea valorii tichetelor de masă de la 9 lei la 11,5 lei. Asta au obținut poștașii gorjeni după mai bine de două zile de proteste. Creșterile salariale se aplică de la 1 ianuarie 2017, spun reprezentanții Oficiului Județean de Poștă Gorj. ”Rezolvarea este acordarea de tichete de masă în valoare nominală a tichetului de 11,5 lei pe zi. În prezent avem valoare de 9 lei la tichetele de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creșteri salariale de 80 de lei brut pentru fiecare salariat. Schema de majorare a salariilor poștașilor are aplicare de la 1 ianuarie 2017”, a spus Liliana Popescu, director OJP Gorj.
Sindicaliştii din Poştă au cerut inițial creșteri salariale de 100 de lei net la salariu însă guvernanții nu au vrut să le dea mai mult de 80 de lei. Cert este că, potrivit conducerii, această schemă de majorare a urmărit principiile echității sociale, vizând angajații cu cele mai mici venituri și a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: