Artiști de marcă la Zilele Elvira Godeanu

Artiști de renume din lumea teatrului și a muzicii vor veni la Târgu Jiu în luna mai a acestui an, fiind invitați la cea de-a XII-a ediții a Festivalului Național de Teatru „Zilele Elvira Godeanu”. Teatrele care vor fi puse pe afiș sunt Teatrul Național București, Teatrul Odeon, Teatrul Act și compania Telluris din Italia.

Radu Beligan, Marcel Iureș, Dorina Lazăr, Damian Crâșmaru, Simona Bondoc, Lamia Beligan, Sanda Toma, Medeea Marinescu, Toi Cristin, Rodica Mandache,  și mulți alții sunt actorii care vor încânta publicul târgujian în perioada 11-20 mai a acest an. Printre invitați se mai numără și Pavel Bartoș, cunoscut de telespectatorii show-lui de televiziune ”Românii au talent”. ”Devenită deja o tradiție, ediția cu numărul 12 a festivalului, aduce la Târgu Jiu un număr mare de artiști din România, pe care publicul îi va aplauda de-a lungul a zece zile de festival. Alături de toți acești mari artiști puteți vedea și trei din marile spectacole ale Teatrului Dramatic Elvira Godeanu”, spune Marian Negrescu, directorul acestei instituții de cultură. Una dintre cele zece seri va fi dedicată melomanilor, care vor avea ocazia să urmărească un recital extraordinar cu pianistul Florin Berculescu. Festivalul va debuta vineri, 11 mai cu piesa Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu ”Noaptea de la Valognes”, sâmbătă se va juca piesa ”Absolut”, după Ion Creangă cu Marcel Iureș. Piesa Teatrului Odeon din București, ”Natură moartă cu nepot obez”, cu Dorina Lazăr, Pavel Bartoș și Rodoca Mandache, este programată pentru data de 16 mai, Teatrul Național București, cu piesa ”Egoistul”, cu Radu Beligan, Dan Crâșmaru și Simiona Bondoc, este programată pentru 18 mai. Cei care vor închide această ediție a festivalului sunt cei din Compania Telluris din Italia, cu reprezentația ”La Collona Infinita”, de Mircea Eliade. Aceștia se află într-un turneu în România, iar municipiul Târgu Jiu este primul loc în care aceștia poposesc. Turneul italienilor mai cuprinde orașe precum Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Satu Mare sau Oradea. Prețurile biletelor variază între 15 și 50 lei, iar spectacolele sunt programate pentru orele 18.00, 19.00 și 20.00.

PREMIU

Potrivit reprezentanții teatrului târgujian, în acest an Premiul Național ”Elvira Godeanu” va fi acordat actorului Mircea Diaconu. Acesta va fi prezent la Târgu Jiu duminică, 13 mai, când sunt programate Galele Premiilor Elvira Godeanu. Invitatul special al acestei seri va fi Mihai Trăistariu, care va bucura spectatorii cu un recital extraordinar.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: