Asociația care a lăsat copiii în aeroport, amendată cu 50.000 de lei

Asociaţia care a organizat o tabără pentru copii în Tokyo a fost sancţionată de către Ministerul Turismului în urma autosesizării pentru că niciun reprezentant al acesteia nu s-a prezentat la sediul instituţiei conform invitaţiei trimise. Asociaţia a fost sancţionată cu suma de 50.000 de lei.

De asemenea, Ministerul Turismului a înştiinţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj cu privire la rezultatele acţiunilor de control care au avut loc la cele două sedii ale Asociaţiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului păstrează legătura cu reprezentanţii IPJ Gorj pentru a pune la dispoziţie toate documentele necesare în vederea soluţionării rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obţinerii unei licenţe de turism, pentru activitatea desfăşurată, conform legislaţiei în vigoare.

Asociaţia a mai fost sancţionată, în anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru că desfăşura activităţi specifice unei agenţii de turism fără a deţine, însă, licenţă de turism.

Doi profesori din Gorj, soții Ghinoiu, sunt cei care s-au ocupat de tabere în străinătate pentru elevi. Problema a apărut după ce zeci de copii au rămas pe mai multe aeroporturi din lume, pentru că nu aveau bilete să revină în țară și nici cazare în țările respective. Copiii se întorceau din tabere organizate în Japonia și Statele Unite ale Americii.

În cazul în care turiştii constată că legislaţia nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceştia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.

Ministerul Turismului recomandă tuturor cetăţenilor ca, înainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, să verifice pe site-ul instituţiei dacă operatorul economic este licenţiat, dar mai ales să verifice dacă pachetul de călătorie este garantat 100%, conform prevederilor OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: