Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Asociaţiile de producători, soluţia pentru agricultura din Gorj

Consultanţii Camerei Agricole Gorj din teritoriu încearcă să-i convingă pe agricultori să formeze asociaţii de producători. La nivelul judeţului există doar şapte asociaţii funcţionale. Conducerea Camerei Agricole Judeţene spune că neasocierea producătorilor şi lipsa unor centre de colectare sunt principalele cauze pentru care agricultura din Gorj stagnează.

Camera Agricolă Judeţeană vrea să încheie un parteneriat public-privat cu fermierii şi investitorii în agricultură pentru a realiza centre de colectare şi depozitare a produselor agricole, până la toamnă. Reprezentanţii Camerei Agricole Gorj spun că înfiinţarea acestor centre şi chiar a unei bursei a mărfurilor agricole ar putea fi o soluţie pentru dezvoltarea agriculturii. “În momentul de faţă nu avem producţie. Sperăm ca după înfiinţarea centrelor  de colectare, producătorii să fie stimulaţi şi să nu mai fie la mâna unor comercianţi care le ia marfa la preţuri foarte mici. De exemplu, la Polovragi există câteva sute de agricultori care produc căpşuni pe suprafeţe mici. Nefiind asociaţi, ei îşi vând marfa pe nimic. Producătorii n-au unde îşi valorifica fructele pentru că nu există un sistem organizat. La Polovragi, este un singur producător care respectă tehnologia şi cultivă soiuri noi de căpşuni pe o suprafaţă de un hectar, însă acele fructe nu ajung pe pieţele din Gorj pentru că producătorul respectiv a încheiat contracte cu firme din Sibiu”, a declarat Ion Ciocioi, directorul Camerei Agricole Judeţene. În prezent, în Gorj există doar şapte asociaţii de producători lucrative pentru:  bovine, ovine, albine şi pomicultură. “Nici pentru miere nu există spaţii de depozitare şi centre de colectare. Funcţionează doar o asociaţie foarte veche care deserveşte mai mult interesele asociaţiei de la nivel central, decât ale producătorilor”, a mai precizat Ion Ciocioi. Reprezentanţii Camerei Agricole Gorj spun că trebuie înfiinţate asociaţii de producători atât pentru a putea comasa suprafeţele de pământ cât şi pentru a găsi cu mai multă uşurinţă o piaţă de desfacere.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: