Asoltanei a semnat. Florea pe picior de plecare?

Energia i-a găsit înlocuitor lui Florea! Golgeterul Energiei ar putea pleca din cauza pretenţiilor financiare iar gorjenii şi-au asigurat spatele prin aducerea lui Asoltanei de la Minaur Baia Mare. Extrema stânga de 22 de ani a semnat ieri pe două sezoane.

Alexandru Asoltanei este al doilea jucător care semnează cu Energia după Andrei Popescu, sosit tot de la Baia Mare. Achiziţionarea lui Asoltanei ridică mari semne de întrebare în privinţa viitorului la Târgu Jiu al golgeterului Ligii Naţionale, Gabriel Florea.

Îşi pierd „maşina de goluri”?

Un lucru e clar. Energia s-a descurcat foarte bine avându-l doar pe Florea în extrema stângă. „Florică” s-a achitat perfect de sarcini în ultimele sezoane, fiind mereu golgeterul echipei şi mai nou şi al campionatului! Astfel că aducerea unui alt jucător pe acelaşi post e mesajul perfect pentru Florea că nu indispensabil pentru Energia. Ori îşi reduce pretenţiile financiare, ori va pleca! Bossul Gore Popescu a pecizat că şi-l doreşte în continuare pe Florea dar nu în condiţiile cerute de jucător. Şeful secţiei de handbal e convins că între Florea şi Asoltanei nu e o mare diferenţă. „O iau ca pe o concurenţă benefică şi cred că o să ne completăm foarte bine unul pe altul. Nu ştiu dacă Florea rămâne sau pleacă dar ar fi bine să rămână pentru că vom face echipă foarte bună acolo pe partea stângă. O să fie dificil să-i iau faţa dar nu mă dau înlături. Dinainte să semnez ştiam că o să fie aici şi nu mă feresc de concurenţă”, a comentat situaţia şi Asoltanei.

De la retrogradare la cupele europene !

Asoltanei, care va împlini 22 de ani în septembrie, e încântat că a plecat de la o echipă ce se bătea la retrogradare şi a ajuns la una ce va juca în Cupa Cupelor. „Sunt foarte fericit că am ales Energia şi că o să îmbrac culorile clubului. Nu regret anii petrecuţi la Baia Mare dar am simţit momentul să schimb echipa şi oraşul. Sincer îmi doresc şi altceva decât supraviţuirea în prima ligă, vreau în cupele europene şi locurile fruntaşe! Da ştiu că s-au mai schimbat din condiţii şi pe aici, nu mai sunt banii din anii trecuţi dar cred că, cu echipa care este, se pot obţine performanţe la fel de bune sau chiar mai bune ca până acum”, a comentat handbalistul care nu a apucat încă să discute cu antrenorul Liviu Andrieş şi care crede Energia va termina în prima jumătate a clasamentului sezonul viitor.

„Sunt fericit că a venit şi Andrei Popescu. Avem relaţii de joc formate în cei 4 ani petrecuţi la Sighişoara şi 3 la Baia Mare şi cred că e benefic pentru amândoi că am ales aceeaşi echipă. O să facem treabă bună” Alexandru Asoltanei, Energia Pandurii

Nikola Karabatic este handbalistul favorit al lui Asoltanei care a trecut pe la toate loturile naţionale de juniori şi tineret şi care vrea să se lase de handbal abia la 38 de ani !

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: