Astăzi aflăm dacă se va schia în acest week-end la Rânca

Iubitorii sporturilor de iarnă au șansa să se bucure de zăpadă în acest week-end la Rânca. Deși stratul de zăpadă măsoară numai 30 de centimetri și pârtiile nu sunt făcute foarte bine, au fost puse în funcțiune și tunurile de zăpadă, dar se așteaptă ninsori în zonă. Astăzi se va lua decizia dacă va începe sau nu sezonul de schi în acest week-end. Cei care merg  la Rânca trebuie să știe că este nevoie să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă, iar dacă va ninge se impune folosirea lanțurilor.

Iarna a venit în cele din urmă la Rânca, dar mai târziu ca de obicei. Cabanierii sunt pregătiți de câteva săptămâni să primească turiștii, iar administratorul pârtiilor de schi din zonă face eforturi ca iubitorii sporturilor de iarnă să se bucure de primul week-end cu zăpadă. „Nu știm exact dacă se va schia sau nu la Rânca în acest week-end, o să stabilim acest lucru vineri după amiază. Sperăm să mai ningă și să vedem dacă tunurile de zăpadă fac față. Acum stratul este de 30 de centimetri și e mai greu pentru administratorul pârtiilor să taseze zăpada. Ca să avem o pârtie bună trebuie un metru de zăpadă. Dacă nu se deschide sezonul în acest week-end, în mod sigur se va întâmpla asta la sfârșitul săptămânii viitoare”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Șoferii trebuie să aibă mașinile echipate

Cei care vor să ajungă în acest week-end la Rânca trebuie să știe că drumul a fost deszăpezit, însă au nevoie de anvelope de iarnă. „Noi am intervenit cu utilaje la Rânca. Asfaltul este negru, dar sus la cabane este zăpadă. Șoferii trebuie să aibă anvelope de iarnă, iar în cazul în care va ninge împreună cu cei de la poliție o să facem filtre și conducătorii auto vor fi îndemnați să își pună lanțurile pe mașini pentru a nu avea probleme în trafic”, a precizat Ion Tudor, Directorul Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu. 

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: