Astăzi, ultima zi de reducere la plata taxelor locale

Dacă nu v-aţi achitat taxele şi impozitele locale, a aprilie este ultima zi în care mai puteţi face acest lucru pentru a putea primi bonificaţia de 10%, dar şi pentru a nu suporta penalizări sau primi somaţii pentru neplata primului semestru. Plăţile se mai pot face până la orele 18.50, după care ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu vor fi închise.

Nu e păcăleală, se consideră achitate în termen şi sumele plătite astăzi, 1 aprilie, din cauză că 31 martie a fost zi nelucrătoare. Astfel, cetăţenii din Târgu Jiu care îşi achită integral impozitele şi taxele locale vor putea beneficia de bonificaţia de 10%. Fiind ultima zi în care se mai acordă această reducerea a dărilor, reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale se aşteaptă să crească numărul celor care îşi plătesc impozitul.  „Luni, 1 aprilie, probabil va fi o afluenţă mai mare a persoanelor care vin să-şi achite taxele. Pornim executarea silită după ce se încheie încasarea pentru primul semestru, emitem titluri executorii şi somaţii. La ghişee, de la 8 până la 16 este program normal, iar de la 16 până la 18,50 numai pentru încasări, după care nu se mai acordă bonificaţia şi este şi ultima zi în care nu se calculează majorări pentru debitele care au scadenţă la 31 martie, practic semestrul I”, a declarat  Dănuţ Vasiloiu, director adjunct Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Şi-au plătit integral impozitul

Conform datelor puse la dispoziţie de reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Târgu Jiu, la 30 martie, nici jumătate dintre plătitorii de taxe şi impozite locale nu-şi plătiseră dările. „24.630 de contribuabili au achitat integral taxele şi impozitele pentru anul 2013 şi au beneficiat de bonificaţie. Valoarea încasărilor de la începutul anului pentru impozite este 11,2 milioane lei. Plătitorii de taxe şi impozite care ar putea beneficia de bonificaţie ar fi 56.000 de cetăţeni care au un bun în proprietate, maşină, cădire, teren”, a mai spus Dănuţ Vasiloiu, director adjunct Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: