Așteaptă să preia Casa Brâncuși, de la Hobița. „Dacă nu, pierdem milioane de euro!”

Primăria Peștișani așteaptă să primească prin transfer de la Consiliul Județean Gorj Casa Muzeu „Constantin Brâncuși”. Primarul Cosmin Pigui susține că a pregătit documentația pentru proiecte în valoare de câteva milioane de euro, pe care le-ar putea rata dacă nu îi va fi transferată casa de la Hobița.

Cosmin Pigui a explicat că transferul stă în hotărârea Consiliului Județean Gorj, care trebuie redactată și aprobată de aleșii județeni. Primarul din Peștișani s-a declarat optimist și speră ca, în curând, să îi fie transferată Casa Muzeu „Constantin Brâncuși”, de la Hobița.

“Trebuie să realizăm un schimb de documente cu Consiliul Județean și Consiliul să dea hotărârea prin care ne transferă Casa “Constantin Brâncuși”, de la Hobița. Noi avem pregătite deja niște proiecte pentru a pune în valoare casa și întreaga zonă de la Hobița. Sunt optimist și cred că, într-un termen rezonabil, Consiliul Județean va face transferul. Vrem să-l punem pe Brâncuși în valoare și nu pot să pun ceva ce nu este al meu și-atunci este absolut necesar ca acest transfer să se realizeze”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

El a adăugat că acest transfer ar aduce la Hobița milioane de euro cu care ar pune întregul sat în valoare. „Pierdem finanțările dacă nu reușim în maximum trei luni de zile să o preluăm. Ar fi păcat. Deja am făcut studii de prefezabilitate. E vorba de investiții majore care să fie legate toate de Casa Muzeu. Sunt multe milioane de euro și nu aș vrea să le pierdem”, a mai spus Pigui, la Radio Infinit.

În prezent, casa este administrată de Muzeul Județean Gorj. Un transfer similar a fost făcut și în Polovragi. Peștera, aflată în administrarea Muzeului Județean, a fost transferată autorităților locale.

Vizualizări: 999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: