Prefect: Birocrația excesivă mă seacă

Venit din mediul privat în fruntea Prefecturii Gorj, actualul prefect se plânge că a fost marcat de birocrația din sistemul public. “Birocrația excesivă mă seacă. Este un circuit al hârtiilor pe care eu nu îl pot înțelege”, a spus prefectul Răducan Morega. A și dat un exemplu: angajații care vor un top de hârtie pentru birou trebuie să facă o hârtie la prefect ca să i se elibereze colile.

Prefectul Corneliu Răducan Morega a declarat că încearcă să mai simplifice procedurile astfel încât să se mai reducă din birocrație. “Birocrația excesivă mă seacă. Este un circuit al hârtiilor pe care eu nu îl pot înțelege. Eu vin din mediul privat și lucrurile erau simple, nu cu zece mii de referate în spate. Mi se pare strigător la cer. Am încercat să le simplific. Nu ai cum să te adaptezi la așa ceva. Să te duci să iei hârtie pentru tot anul, funcționarul face adresă la prefect să i se elibereze hârtie. E ceva ilogic”, a spus prefectul la Radio Accent.

Probleme mari sunt și cu Fondul Funciar. Prefectul susține că actuala comisie nu a funcționat așa cum ar trebui în ultimii ani. „Există Comisia de Fond Funciar care nu a funcționat până acum la parametri și sper să lămurim lucrurile. Tot ce este hotărâre de Consiliu Local la nivelul localităților din Gorj trebuie avizate de juriștii Prefecturii, iar asta este o muncă titanică. Absolut toate vin și trec prin filtrul celor de la Prefectură. Este subdimensionat acest aparat cel puțin la nivelul Corpului de Control al Prefecturii. Sper să mai am un singur om. Acum este o singură persoană care nu poate acoperi verificările, actele”, a mai spus prefectul Corneliu Răducan Morega.

În prezent, Corpul de Control al prefectului este la Primăria Albeni unde verifică atât documente contabile, cât și hotărâri de Consiliu Local.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: