Un utilaj performant va elimina mirosul de la depozitul de gunoi

În mai puțin de două luni, ar putea dispărea mirosul emanat de gunoaiele de la depozitul ecologic din Târgu Jiu. Societatea care administrează groapa de gunoi promite să se încadreze în termenele impuse de instituțiile de control și să termine investiția care ar scăpa târgujienii care locuiesc în apropiere de mirosul insuportabil.

Prefectul Corneliu Răducan Morega a anunțat că sunt întâlniri săptămânale cu oficialii societății de salubritate și cu reprezentanți ai instituțiilor de mediu. În cadrul acestora, li se prezintă stadiul investiției. Mai sunt însă câteva săptămâni până când aceasta va fi gata. Un utilaj performant a fost comandat deja din Anglia și va fi folosit la arderea gazelor emanate de munții de gunoaie.  

„Au trecut cinci sau șase săptămâni. Avem întâlniri în fiecare săptămână. Ne întâlnim la groapa de gunoi și acolo ni se prezintă stadiul lucrărilor efectuate. Dumnealor sunt în grafic. Lucrările de anvergură de-abia acum încep să apară. Dacă te duci acolo, vezi doi munți de gunoaie, cu niște butoaie înfipte în acei munți. Acele butoaie sunt niște biofiltre care ar trebui să capteze gazele degajate de munții de gunoaie și acel miros va trebui canalizat prin intermediul unei conducte la o faclă. Aceea este marea problemă. Gazele se ard la o temperatură destul de înaltă, peste 1.700 de grade și trebuie un oțel special, cu tot felul de aparaturi. Comanda pentru acest utilaj a fost dată la o firmă din Anglia. Urmează să fie livrată și pe acei munți de gunoaie să apară niște conducte care aduc gazele și apoi se ard și nu mai miroase gunoiul”, a spus prefectul județului Gorj.

Deși Prefectura nu se poate implica în contractele comerciale dintre Polaris și primării, prefectul a declarat că nu vede niciun motiv să fie majorate tarifele pentru populație. “Eu, personal, nu văd niciun motiv de mărire a acestor tarife pentru că există posibilitatea ca groapa de gunoi să funcționeze la parametri normali după îndeplinirea acestor măsuri și dispare și problema transportului în altă parte”, a mai spus Răducan Morega, la Radio Accent.

Groapa de gunoi din Târgu Jiu a fost închisă pentru șase luni, perioadă pentru care a fost suspendată autorizația de mediu.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: